HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.03.02. 16:45 Znono

Wrymwood

 

wyrmwood.jpg

 

A film amit úgy reklámoznak, hogy a Mad Max mozi találkozik a Haláli Hullák Hajnalával. Kifejezve a véleményem erről a PR fogásról csak az alábbiakat tudom elmondani: A nagy büdös lófaszt!!! Rég éreztem ennyire átbaszva magam. És még finom voltam.

De komolyan. Ha egy " B " közegben fuldokló zombi hentelést úgy próbálnak eladni, hogy azt két nagyobb, a saját kategóriájában klasszikusnak számító darabhoz hasonlítják és ráadásul minden alapot nélkülözve akkor az nem csak, hogy vérlázító, de egyenesen büntetendő cselekményként vagyok kénytelen definiálni. Értem én, hogy el kell adni a filmet, de pofátlanság nagy nevek tőgyére csimpaszkodni, hogy ezen keresztül pumpáljanak ki sok sok zöldhasút a vérre és zombikra szomjazó emberek amúgy is soványka pénztárcájából. Emiatt is borítékolható a csalódás, mert az ember már kapásból nem azt kapja amit várt és akkor még ott van maga a film minősége, szerkezeti hiányosságai, illetve felépítése, mely a cselekmény szempontjából nézve okkal keresendő.

Olyan ez a film, mintha csak 3 ötéves zombimániás nagycsoportos rakta volna össze az óvodai napköziben. Van egy funkció nélküli kezdő képsor, aztán gyors flashbackek, hogy megismerjük pár karakter eredettörténetét, mindezt úgy, hogy ezek is itt-ott félbeszakadnak és mire rájövünk, hogy kezdődhet a móka addigra a film több mint egyharmada el is telt. A klisés helyzetek és a karakterek ostoba húzásait szerintem evidenciájuk miatt említenem sem kell, de a totális időzavar csak hab a tortán. Tehát kitör a zombi járvány, ami a levegőben terjed és csak bizonyos embereket fertőz meg. Órákkal később pedig a már felkészült, katonai csoport gyűjt alanyokat kísérletezéshez, hogy a vírus megfékezzék. Vagy idő terén nem voltak következetesek az alkotók vagy ilyen kurva ügyesek ezek az Ausztrálok. Aztán valamiért a benzin, kerozin, stb elveszítik azon képességeiket, hogy járműveket hajtsanak és éghető mivoltuk is tovaszáll ( talán innen a Mad Max párhuzam ),ezt orvosolandó pedig, hogy az élőhalottakat alkalmazzák katalizátorként, hogy használhassák a járműveket. Zombibenzin. Arról nem is szólok, hogy egy garázsban kb 30 perc alatt teljesen átalakítanak egy benzin meghajtású terepjárót egy felpáncélozott, zombibenzin hajtotta gyilkos masinává. Ehhez persze minden eszköz és szaktudás ott volt abban a kis garázsban. Wtf? Ez csak pár, emeletes baromság a filmből, a többit meghagyom azoknak akik bepróbálkoznak vele.

Azért van amiért érdemes lehet talán rászánni azt a másfél órát a filmre, mégpedig a korrekt zombihentelés, megfelelő vérmennyiség és az a pár csipetnyi humor, melyet csupán egy karakter szolgáltat. Viszont ahhoz, hogy valakinek ez elég legyen, annak elég elhivatottnak kell lennie. Máskülönben a csalódás borítékolható.

Senkinek sem merem ajánlani a filmet. Valahol én is szörnyen bánom, hogy megnéztem, mivel így utólag belegondolva egy ész nélküli, ostoba katyvasz az egész ami olyan logikátlanságokat sorakoztat fel, melyek szította lángokat még a több liternyi friss vér sem képes eloltani. Attól pedig, hogy egy filmben nincs benzin, attól az még nem Mad Max és attól, hogy egy horrorfilmen lehet mosolyogni az még nem Haláli Hullák Hajnala. Kedves készítők és marketingesek! Szégyelljétek magatokat!

5/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr797234179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása