HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.01.25. 08:53 Znono

Dumb és Dumber Kettyó

dumb_and_dumber_2_banner.jpg

 

Meggyalázta, megalázta, megtépázta, megerőszakolta, megbecstelenítette, felgyújtotta, felakasztotta, felszarvazta, felcsinálta, leégette, leszedálta, leszarta és még sorolhatnám, hogy mi mindent művelt ez a folytatás a klasszikussá vált nagy elődjével. Totális csalódás, totális csőd, úgyhogy nyugodt szívvel öntöm rá a savat........

Ez a film szörnyű és direkt módon buta. Olyannyira, hogy a megtekintés után garantáltan mi nézők minimum annyi IQ pontot veszítünk, hogy komoly nehézségeink lesznek már egy összetett szó megalkotásakor is. De minél gyorsabban elfelejtjük ezt a filmet, annál gyorsabban helyre áll az intelligenciahányadosunk. Régóta nem éreztem, hogy érdemes lenne a moziteremből kiérve rituális keretek között elégetni a mozijegyeket, átkot szórva ezzel az alkotókra, majd ujjongva hálát adni, hogy túléltük a korábban megtekintett rettenetet. Mert a film nem tett mást mint egy indigóval lemásolta az első film történéseit, helyzeteit és ami a legkínosabb, hogy még a poénjait is. Próbálta mindezt teljesen indirekt módon, felettébb szánalmasan, ötlettelenül, idegesítően és szörnyen rosszul. Nem mondom, hogy nem voltak jó poénok, nem mondom, hogy nem derültem néhány alkalommal, de ez két ilyen filmes ikontól szörnyen kevés. Egyszerűen a szereplőkre jellemző butaság és ostobaság bűzlött a ráerőltetettségtől. Nem működtek olyan jól a dolgok, mint 20 éve és valami oknál fogva a szereplők itt gonoszak. Az első filmben azért keveredtek hülyeségekbe, mert annyi eszük volt mint egy 4 éves gyereknek. Ebben a filmben viszont rosszindulatúak, gonoszak és egy cseppet sem szerethetők, mondhatnánk unszimpatikusak.

A cím " fordításán " kívül, gondolok itt a kettő-kettyó párhuzamra, semmi olyan Magyar vonatkozása nincs a filmnek ami akár egy cseppet is értékelhető lenne. Sőt. Azon kívül, hogy a két főszereplő visszakapta saját Magyar hangját semmi szimpatikusat nem műveltek a szinkronstúdióban. Idegesítő, irritáló és ostoba szójátékokat tömtek a szereplők szájába, emiatt 20 perc után már azért könyörögtem, hogy inkább fulladjanak meg a picsába, én pedig mehessek végre haza aludni.

Hiányzik ebből az okádékból a régi film szellemisége, ami miatt az ember szívesen porolja le a vhs-t. Ez a valami pedig nem más mint egy elkapkodott, gusztustalan bőrlehúzás a Farelly fivérek hentesüzeméből akik láthatóan elfelejtették, hogyan kell vígjátékot csinálni. A próbálkozás, hogy feltámasztják a filmtörténelem két legnagyobb idiótáját, nem csak, hogy kínos mellényúlás, de a legrosszabb ötlet volt az atombomba feltalálása óta. Nem hiába a csúcson kell abbahagyni. A csúcson ami már 20 éve volt. Inkább ugrok nyílt sebbel, hátrakötözött kézzel cápák közé a Fekete-tengerbe, minthogy bármikor is újranézzem gyermekkorom kedvenc karaktereinek megerőszakolását, mert előbbivel garantáltan jobban járok.

4/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr327106651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása