HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.09.29. 16:55 Znono

Transformers - A Kihalás Kora

images (1).jpg

Próbálom visszafogni magam és keresem gyermeki lelkemben a naivitás oly korán elvetett magját, valamint a legmélyebb jóindulatot, hogy ne alázzam porrá ezt a fémes ízű okádékhalmazt amit a legtöbb helyen a legújabb Transformers moziként gúnyolnak...........

Csak, hogy érzékeltessem, hogy mégis mi a langyos takony történt ebben a majdnem három órában, próbálok vázolni egy skiccet, a vélhetően a forgatókönyvnek nevezett vécépapír guriga egy leszakadt darabkájáról:

" Mark Wahlberg kezében egy kard formájú lézerágyúval lő az emberek által alkotott kis kockákként autókból robotokká alakuló transformersekre, miközben Optimus fővezér kilovagol kivont lávaként izzó kardjával az erdőből egy tüzet okádó dinoszaurusz robot hátán, akiket még két másik is követ akiken szintén autobotok lovagolnak és lekaszabolnak minden ellenséget akik csak az útjukba kerülnek."

FUCK THIS SHIT!!!

Michael Bay az ánuszában jó mélyre dugta a tehetségét és még csak nem is próbálta előkotorni azt, még egy újabb Transformers mozi kedvéért sem, pedig ez az a franchise ami megtépázta az amúgy egykor tehetséges rendező hírnevét. Bár látványvilága és rombolási fetisizmusa egyedi a szakmában, ( rajta kívül talán Rolad Emmerich Fehér Ház pusztító, Föld leigázó, leromboló mániája a súlyosabb ) mégis valamiért képes folyamatosan forgatókönyv nélkül dolgozni. Ami elég is lenne, ahhoz, hogy egy jó alapanyagot elkúrjon, mindennek tetejében még a karaktereket is messze száműzi az alkotásaiból. Vannak persze hús-vér kétlábúak minden produkciójában, de annyira sablonosak, üresek és idegesítőek, hogy nem lehet őket emberszámba venni. Ebben a filmben sincs ez másképp. Idegesítő karakterek egytől egyig, akiket az ég világon semmi sem motivál mint a mondvacsinált kényszeres és rájuk erőltetett bűzölgő sablonhalmaz. Értékelhetetlen színészi játék jellemez mindenkit akik között még Marky Mark sem képes kitűnni ezzel az ajándékszereppel, melyet Bay korábbi ( nagyon jó ) munkájuknak köszönhetően ajánlott fel neki. Igazából ebben a filmben azok járnak jól akik idejekorán elpatkolnak, mert nekik a rövid játékidőnél fogva kevesebb okuk van a szégyenkezésre, mint azon társaiknak akik a teljes játékidőt kénytelenek végigbohóckodni. Másképpen lehetetlen definiálni azt amit művelnek az emberi karakterek, mert annyira feleslegesek és annyira látszik, hogy a készítők sem tudnak mit kezdeni velük, hogy inkább csak dobálják őket céltalanul ide-oda. Ilyen erőltetett és fájdalmas karakterhasználatot legutóbb a Godzilla filmben láttam ahol a főszereplőnek egyszerűen muszáj volt mindenhol jelen lenni, mindegy is volt, hogy azt mennyire feleslegesen teszi.

Az egyetlen dolog ami miatt nem lehet ok a panaszra az a látvány. Fenomenális, piramidális ( Leo Getz ) . Annyira aprólékos, annyira élvezetes, annyira távolról fényképezett amilyennek lennie kell és amilyennek lennie kellett volna az eddigi Transformers filmeknek. Persze előfordul az is ( mint ahogy itt is ), hogy sokat kapunk a jóból és sajnos egy idő után a sok zúzás és a robotok monotonná válnak. Az egy dolog, hogy azt már megszoktuk, hogy az emberi karakterek üresek, de itt valahogy a korábbi részekkel ellentétben az autobotok is " személytelenek " lettek. Egyszerűen távolinak éreztem a jó oldalon harcoló robotokat. Tehát külsőre ki voltak dolgozva, belsőre viszont üresek voltak, mint a fröccsös poharak a humbákfalvi Etelka presszóban zárás előtt. Semmi mással nem tudták kitölteni a készítők a majd három órás játékidőt mint a végtelennek tűnő, ám idővel unalmassá vált rombolással.

Egy sablonos, üres, látványos és felettébb gyorsan megunható újabb Michael Bay agymenés ez a film, amit senkinek sem merek ajánlani, talán csupán annak akinek a korábbi részek intravénásan tolt tömör koncentrációja komoly függőséget okozott. De ez a film annyira borzalmasan szar lett, hogy talán gyógyír lesz a függőségre, tehát mielőtt bárki belekezd az kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

4/10

2 komment

Címkék: akció transformers 2014 michael bay mark wahlberg álca autobot


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr156744539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2014.09.29. 17:39:52

Ugyan. Nem volt ez olyan rossz. Sőt, annak ellenére, hogy én marhán nem szeretem a képregényfilmeket, sem a szuperrobotos űrtechnika sci-fi ökörségeket, a Transformers-t kimondottan imádtam. Ha ez rossz, akkor az idei filmes palettán ezeket minek mondanád:
Godzilla
Noé
Need for Speed
Robotzsaru
Amerika kapitány 2
más stílus de a Non-stop
csak hogy néhány "nagyobb" kaliberűt említsek, amik pont semmit nem értek.
Remélem Judge és az Equalizer ment az idei éven, meg hogy év végére össze kapják magukat, mert ez még a tavalyihoz képest is rettentő silány.

Znono 2014.10.06. 17:34:42

A Kapitány tetszett, nem is kicsit. Robotzsaru szódával elment. Godzillát úgy ahogy van elfelejteném, a többit pedig meg sem próbáltam. Attól, hogy valami látványos még nem szabadna egy üres szarkupacnak lennie, mert bár sokat számít a látvány, de azért az nem minden. Sőt! Képes az is monotonná és egy idő után unalmassá válni, akár csak ez esetben történt.
süti beállítások módosítása