HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.11.02. 21:20 Shakes

7500

7500.jpeg

Szerintem mindannyian találkoztunk már azzal az érzéssel mikor olyan sokáig várunk egy filmre, hogy szinte már azt is elfelejtjük, hogy mikor jelenik meg vagy hogy egyáltalán megjelenik. Így jártam én Takashi - szellemekmindenhol - Shimizu japán horrorrendező inkább amerika szagú mint ázsiai új mozijával. Aminek vászonra kerülését a kedves producerek nem kevesebb mint 2 teljes évig húzták. Most már értjük miért.

Annak idején 2012-ben mikor felkerültek a plakátok, trailerek, jöttek a jobbnál jobb beharangok én tűkön ülve vártam végre egy jóféle ázsiai paráztatást. Mindhiába. Szó szerint.

Egyrészt a már említett 2 éves időhúzás miatt, másrészt ez minden volt csak horror nem. Takashi Shimizu neve egybeforrt az Átok filmekkel valamint aki bármilyen más produkciójával találkozott az tudja, hogy imádja a szellemsztorikat.

Történetünk egy 10 órás repülőútról vagyis a gép utasainak túléléséről szól. Felszállás után nem sokkal egy férfi rosszul lesz és meghal. Mivel a személyzet el akarja kerülni a pánikot néhány utas segítségével a kiürített business osztályra viszik a holttestet. Ezután kezdődnek a furcsaságok.

Sajnos az egysíkú elég érdektelen történeten túl a legnagyobb hibát ott követték el, hogy az amúgy sem hosszú időintervallum  (ami tisztán olyan 75 perc) nagyjából utolsó 15 percében történik minden lényegi, az addigi egy óra mind csak egy bevezető. Nem is igazán értettem, hogy Craig Rosenberg aki olyan forgatókönyveket írt mint: Hívatlan vendég, Félhomály, Az elnémultak (amik nyilván nem kasszasikerek, de mind vállalható filmek voltak) hogy tudott ennyire rossz sztorit összehozni. Tulajdonképpen az egész olyan benyomást kelt, mintha nekiálltak volna Shimizuval egy fazon, parázós, szellemes horrortörténetet megfilmesíteni amit a negyedénél meguntak, de ha már elkezdtük csapjunk össze valamit aztán foglalkozzunk a következő projekttel, ennek már úgyis mindegy..

Pedig még összekaptak néhány - viszonylag - ismertebb színészt is: Leslie Bibb, Amy Smart, Jamie Chung, Ryan Kwanten, Scout-Taylor Compton, Nicky Whealen. Ez nem rajtuk múlt.
Óriási csalódás volt, a 16os karika mellett meg aztán még vért vagy szellemet sem látunk. Szerintem nem egyedül érzem úgy magam, hogy ezzel a filmmel jól át lettem verve..

2/10

Szólj hozzá!

Címkék: horror 2014 7500 takashi shimizu


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr996858129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása