HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.05.07. 18:16 Znono

Jupiter Felemelkedése

jupiter_felemelkedese-poszter.jpg

 

Rövid bevezetőmben gyorsan rávilágítanék egy megcáfolhatatlan tényre: Megvan a " kurvára nehogy megnézd ezt a szart " kategória abszolút győztese 2015 ben. Pedig még csak rohadtul május van. Ingerült, feszült, káromkodásokkal megspékelt beszámoló következik.

 

Mátrix trilógia? Felhőatlasz? Hát nem egytől egyig kurva jó mozik voltak anno? Ugye, hogy szinte hihetetlen, hogy az összes filmet a Vacsovszki testvérek készítették? Tudom, hogy nem Vacsovszkinak írják a nevüket, de még annyira se méltatom őket, hogy kiguglizzam a nevüket. Azt még google nélkül is tudom, hogy a fivérek egyik tagja azóta nővé operáltatta magát és vélhetően ennek köszönhető ez a " most már nő vagyok, tehát feminista " csicsás ráerőltetés és erőteljes homokos vonal a filmben. Nemes egyszerűséggel olyan mint egy űrbéli transzvesztita buli amire valószínűleg senki sem akarna önszántából jegyet váltani. Előre lehetett sejteni a buktát, hiszen a film premierjét majd egy évvel eltolták, mivel újravágták és szerintem újra is forgatták a filmet. De ha ezt a verziót vélték végül elfogadhatónak, akkor okkal merül fel a kérdés, hogy milyen lehetett az eredeti kópia?

A fő probléma maga a film. Az, hogy egyáltalán elkészült. De ezen kívül leginkább az, hogy olyan halálosan komolyan veszi magát abban a komolytalan közegben, hogy az már túl van a vicces, öniróniával felturbózott kategórián. Nem. Ezek kurvára komolyan vették magukat. A génmanipulációval létrehozott ember-farkas hibridet aki repülő catepillarban szántja a levegőt, a wc pucoló lányba reinkarnálódott univerzum-uralkodólányt, az űbermeleg és űberleszbikus fő ellenségeket és az őket szolgáló beszélő repülő szárnyas sárkány-dinókat, a járművekkel és a fegyverekkel egyetemben. Na és a történet? Semmi több, mint a Mátrixból átültetett fő tényező. Az ember=energiaforrás helyett ember=fiatalság elixír. Tehát a fő gonosz titokban nem más mint a kibaszott Avon. Minden rosszindulatom ellenére sem nevezheti senki motiváltnak a negatív karaktereket, hiszen az univerzum egyik legbefolyásosabb családja ( űrbéli Rokefellerek ) tenyésztették ki az embereket a Földön, hogy később betakarítsák őket, hogy profitot termeljenek belőlük. Mi a frásznak a profit azoknak akiknek amúgy is mindenük megvan? Üres, céltalan és teljesen felesleges. Ahogy a végtelenül lebutított ostoba karakterek is. Az, hogy a wc pucoló lány annyira szánalmasan keresi a szerelmet, hogy beleszeret az első jöttment ember-farkas hibridbe akibe botlik. Ráadásul 2 perc után már tenné is szét neki a lábát. De továbbmegyek. Amikor az űrbéli Wolverine szájkosarat ad a lánynak, az azonnal hozzá akar menni az egyik uralkodóhoz, holmi 10 perces csevejt követően. Újabb 10 perc és máris az oltár előtt álltak.

Annyira kapkod a film, annyi mindent el akar mesélni és meg akar mutatni, hogy végül egy üres, sablonos, kapkodós és nem utolsó sorban nevetséges förtelem lett. Komolyan felmerül bennem a kérdés, hogy az egész stáb a forgatás teljes ideje alatt be volt-e tépve, vagy csak amikor már látták, hogy menthetetlen a dolog? De a legnagyobb kérdés, hogy Channing Tatum és Mila Kunis totál be volta drogozva amikor aláírták a szerződésüket? Vagy csak valamiben kibaszottul sárosak és ezzel a filmmel zsarolták meg őket Vacsovszkiék? Egyszerűen nem vagyok képes megérteni, hogy mi vitte rá őket arra, hogy szerepet vállaljanak egy efféle förtelmes hulladékban. A univerzum egyik örök talánya marad ez, mint ahogy az is, hogy ép eszű ember ezért förtelemért hogy adhatta ki a nehezen megkeresett jó Magyar forintot a jegypénztáraknál?

Vacsovszkiék igencsak félresikerült világmegalkotása, univerzumépítése nagyon csúnyán mellément. Egy vízió csupán ez a film, melyet a megtekintés után az ember legszívesebben messze száműzne emlékei közül. De sajnos erre már nincs mód, ezért óva intek mindenkit, hogy messze kerülje el ezt a filmet Vacsovszki, Tatum, Kunis ide vagy oda. Mivel a végkifejletet olyannyira vastagon leszartam, hogy meg sem néztem az utolsó 20 percet ezért a filmet meg nem tekintettnek nyilvánítom és ezáltal értékelhetetlennek tartom. Nálam nincs ennél lejjebb.

 

-/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr237439952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása