HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.05.17. 10:59 Znono

Warm Bodies - Eleven Testek

MV5BMTQ4MjY2MjMzOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDUxNzIwOQ@@._V1_SX214_.jpgHa lehetek teljesen őszinte ( márpedig ugye miért is ne lehetnék az ) a Warm Bodies című zombi vígjátékot úgy ahogy van de vastagon leszartam. Pedig imádom a zombi filmeket, a vígjátékokat nemkülönben, a romantika ( mivel egyesek szerint belül robot vagyok ) távolabb áll tőlem, így azt most el is felejtem, de egy a két műfajból kutyult katyvasz így utólag belegondolva miért is ne lehetett volna ínyemre? Hát éppen azért mert a film sokat markol, de keveset fog. 


A recept nagyjából a szokásos: zombijárvány, világvége, emberek harcolnak a zombikkal és a belőlük kivált csontvázszerű lényekkel. Jöhet is a csavar: mindezt egy gyors felvezetésben megkapjuk egy zombi narrálásában, aki nemcsak hogy gondolkodik, de érez is, így fajának egy igencsak különleges példányának számít. A sors természetesen összehozza egy élő lánnyal akit oltalmába vesz s kinek hatására pozitív irányba kezd fordulni a zombilét.

Mivel ez egy romantikus zombivígjáték egy apokalipszis sújtotta világban korábban féltem, hogy egyik műfaj elnyomja majd a másikat, ám meglepetésemre nagy az összhang csak épp nagyon keveset mutat magából minden stílus. Nevetni sajnos nem tudtam, a zombi-lét pedig kimerült a sápadtságban, ahogy a világvége hangulatot is csupán pár számítógép által generált külső helyszín áraszt. A kérdés pedig adja is magát: hol a francban van a vér egy zombifilmből??? A rendezés viszont nagyon tetszett. Jól felépített, szerkezetileg is egyben volt, egy felesleges pillanatot sem fedeztem fel ahol nagyon untam volna magam és bizony az időérzékemet is sikerült megvezetni. A film épphogy több mint másfél óra, de valamiért sokkal többnek tűnt, írhatjuk is ezt talán a film összetettségének számlájára. A visszatekintéseket pedig mindig jól időzítették és remekül mutatták be. 


Ezért a kis bekezdésért talán kapni fogok, de nem tudom megállni, hogy ne adjam ki magamból. Elfogadom, hogy a célközönség nem az én korosztályom, de pofátlanul bűzlik, hogy ez a kis szerelmi komédia is az alkonyat filmek rajongóinak készült. Nem lehet nem észrevenni, a két főszereplő hasonlóságát az alkonyat filmek szereplőinek külsejével, főleg jelen alkotás női főszereplője, mintha csak egy szőke Kristen Stewart klón lenne. Aztán ugye jöhet is gyorsan a halott-élő szerelem párhuzam, az alacsony korhatár besorolás ( jaaaa ezért nincs vér ) stb. Mivel nagy antirajongója vagyok az alkonyat filmeknek ez kifejezetten idegesített, de ez nem róható fel a film minőségének, inkább csak a mocskos pénzhajhász világunknak.

Update: Kapkodásomnak köszönhetően ( dádá Norbi ) kihagytam a film leginkább értékelhető elemét ami nem más mint a zene. Kiváló zenék váltják egymást, mindig a megfelelő időben a jelenethez tökéletesen passzoló szám szólal meg. Amikor pedig felcsendült a Pretty Woman betétdala, akkor éreztem leginkább, hogy mosolyra kanyarodik a szám. Sajnos több ilyen őszintén mosolyra fakasztó momentumról viszont nem tudok beszámolni.

Voltak benne egyedi dolgok és ezt értékelem, ahogy a rendezésre sem lehet panasz, de ezzel is úgy vagyok, mint gyermek koromban a tökfőzelékkel: köszönöm szépen, de egyszer elég volt.


6/10

2 komment

Címkék: vér klón zombi romantika alkonyat


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr475304375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.17. 11:34:06

Nekem erről lényegesen pozitívabb a véleményem (ha gondolod keress rá a blogomon és olvasd el). Azt nem rónám fel neki, hogy Alkonyat-klón, hiszen ez a film abszolút nem veszi komolyan magát, és talán felületese szemlélve annak tűnhet (épp emiatt készülhetett egyáltalán el), a felszín alatt semmi sem emlékezteti az embert a Meyer-féle hányingerre. A Rómeó és Júliás párhuzamot érdemes figyelni... A vér pedig a célközönség miatt nem kerülhetett bele, hiszen ez a film a fiatalokat célozza meg, ők meg nem mehetnek be R besorolású mozira. Ezt ródd fel a szabályozásnak, ne a filmkészítőknek :)

Znono 2013.05.19. 15:21:02

Azt megemlítettem, hogy az alacsony korhatár miatt nincs vér és valahol hajlandó vagyok is vagyok elfogadni, viszont az Alkonyat párhuzam teóriámról nem vagyok hajlandó lemondani. :) Azon filmek sikerességét meglovagolva, hasonló tematikán alapuló filmet készítettek, a főbb szereplők klónozásával, hogy minél több hambizabáló amerikai tini hagyja ott a pénzét a mozik jegypénztárainál, ahelyett, hogy a jól bevált arcukra kent vámpírpúderbe invesztálnák azt. Nem lehúzni akartam, mert valahol tetszett, de mindenből kevés volt számomra. Ha csak az egyik stílusból kicsit többet kaptam volna akkor az nyomna egy pontot feljebb. Viszont amit nem hoztam fel pozitívumnak annak Írok egy updatet! Keress rá a beszámolóban, szerintem egyet fogunk érteni.
süti beállítások módosítása