HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.04.21. 23:30 Shakes

Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower)

The Perks of Being a Wallflower.jpg

Stephen Chbosky hatalmas sikereket aratott a könyvével. Ez (és a szinte biztosra vehető kasszasiker) fejében egymaga kezébe véve az irányítást, meg írta a forgatókönyv változatot és meg is rendezte az első saját egész estés filmjét. Egy amolyan tini-romantikus-dráma-vígjáték féleség, ami inkább egy görbetükör valahol a mai fiatalság előtt.

Charlie (Logan Lerman - Gamer, Percy Jackson) egy elsős gimnazista srác mindennapjaiba enged betekintést. Bekerül a középiskolába, új közeg, új emberek, nincs egy barátja sem és amúgy is eléggé különc - nocsak, a cím után ki gondolta volna? Közhelyszótáramba feljegyzem Zombi bá aranyköpései mellé. Megismerkedik a teljesen szabad szellemű Sammel (Emma Watson - Harry Potter filmek) és mostoha bátyjával, a bolondos Patrickal (Ezra Miller - Califorgia). Innentől kezdve az élete a feje tetejére áll. Új embereket, új dolgokat ismer meg, belekóstol a szerelembe, a bulizásba s egyre jobban kezdi megtalálni önmagát.

Gyorsan leszögezném, a könyvhöz nem volt még szerencsém. Maga a téma mint olyan, végletekig el van már csépelve, mert a kamaszkori problémákkal foglalkozó filmek száma kimeríthetetlen. Ha megkérdezitek tőlem, vajon miért lett ekkora siker ez a sztori, hát őszintén szólva elképzelésem sincs. Minden egyes mozzanata volt már valahol és egyszerűen semmi, de semmi eredetiséget nem találtam a filmben. Sőt, az hogy - és legyen bármilyen gyerekkori problémája - ilyen végletekig elmegy a film, már egyenesen zavart néha. Egyszerűen fogott egy rakat problémás kamaszt, akit bezsúfolt egy már amúgy is gondokkal teli ház felső szintjére, hogy tombolják ki magukat, majd a film végén nagy tanulságokat leszűrve, összegezve kijelenti azt: hogy sosem vagyunk egyedül és hogy barátok milyen fontosak. Ez így mind szép és jó, de ez egy ilyen történet után még úgy is kevés, hogy a célközönség nem titkoltan pont a középiskolás réteg.

Jó pont a filmben, hogy a karakterekhez megfelelő színészeket találtak. Emma Watson levetkőzi a kislányos ártatlanságát és ez egyáltalán nem áll rosszul neki (nem úgy mint a rövid haj). Be kell vallani, Hermione felnőtt. Bár itt jegyezném meg, hogy (nem emlékszem, hogy a Harry Potterben is ő volt-e) rettenetes neki ez a magyar hang. Viszont nagyon jó volt olyan ismerős arcokkal találkozni mint Paul Rudd (Gyógyegér vacsorára, 40 éves szűz), Kate Walsh (A Grace klinika, Doctor Addison) vagy Dylan McDermott (Képtelen kampány). Valamint Ezra Miller azért feldobja valamelyest a film amúgy eléggé hullámvasút szerű hangulatát.

Alapból egy egyszer nézős tinifilm kategóriába totál beleférne sőt bele is fér, mert vannak benne értékelhető, jó részek. Összességében viszont drámának elég kevés így nálam csak egy rettentően túlértékelt és végletekig sarkított fiatalkori problémákat taglalni próbáló (és tényleg elég erősen csak próbálgató) mozi lett.

5/10

1 komment

Címkék: of 2012 logan miller emma watson being ezra perks wallflower lerman


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr265238349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.22. 09:43:48

SZtem ez inkább amolyan életérzés sztori, ami egy bizonyos rétegnek nagyon bejön, mert magukra ismernek - no én sem tartoztam közéjük, az igaz, de átlagon felül volt.
süti beállítások módosítása