HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2011.01.29. 18:58 Shakes

Rém sötét vidék (Dark Country)

Thomas Jane első saját rendezésű filmje eme misztikus-krimi-thriller. Kezdő rendezőként, kis költségvetésből egész pofás kis mozit hozott össze.

Egy újdonsült házaspár száguld a sivatag kellős közepén, mikor egy furcsa autóbaleset helyszínére érkeznek. A földön fekvő, szinte arc nélküli emberen megpróbálnak segíteni, beteszik a kocsiba, hogy kórházba vigyék, de amikor az magához tér, rájuk támad, ezzel elindítva egy bonyodalmat, amit a pár csak fokoz és fokoz.

Röviden, tömören ennyi a film. Elsőre nem tűnik nagy durranásnak, de az első öt percben tudtam már, hogy ez nem egy lecsúszott érdektelen film lesz. Thomas Jane neve feltűnt már több filmben, mint például A Köd, A Megtorló, Az Álomcsapda, vagy akár a Háborgó Mélység. Mivel ebben a moziban nem csak fő és mellékszereplőként, hanem rendezőként is szerepet vállalt, mondhatni, hogy azért beleadott mindent. Mellette láthatjuk a filmben még Lauren Germant (aka Gina a feleség) aki azért talán annyira nem híres név, de feltűnik a filmben Ron Pearlman akit azért talán annyira nem kell bemutatni senkinek, hisz szinte minden szerepben kipróbálta már magát (Alien, Hellboy, A kívülálló stb..), és van már közös munkája is Jane-el, A mutáns krónikák.

Az egész film klausztrofób hangulata kezdődik azzal, hogy szinte végig a sötétben és az autóban játszódik. Egyből eszembe jutott a Zsákutca című film. Valahogy arra emlékeztetett csak kevesebb szereplővel és vérrel. Nagyon nyomasztó tud lenni a folyamatos sötétség néhol egy-egy villámlással a sivatag kellős közepén. Iszonyatosan el lett találva a film hangulata, idézi a 80as évekbeli road movie-kat és néhol már Tarantinos elemeket véltem felfedezni. Még az autó mögé vetített út is egyszerűen nem azt sugallta, hogy mi ez a szar, valahogy még annak is feelingje volt. A teljesség érzésének kiteljesedésében közrejátszik, hogy némi izgalom és egy kicsi vér is került a filmbe. Ilyenkor mondom én, hogy agyoneffektezett technika és dollármilliók helyett dominál egy kicsit az ötletesség.

Sajnos van rossz oldala is a filmnek. A legnagyobb az értelmetlen, vagy nem is tudom, hogy jellemezzem, megmagyarázhatatlan befejezés és az eredetiség hiánya. Bármennyire is jól mutat a film, azért minden elemét láttuk itt-ott már. Ettől függetlenül egy esti mozinak bőven megfelelt és bízom látjuk még Thomas Jane keze munkáját.

10/6

Szólj hozzá!

Címkék: country dark 2009 ron german jane thomas lauren pearlman


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr382623699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása