HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.10.26. 17:25 Znono

Automata

letöltés (1)_1.jpg

 

Ismét bővült eggyel azon filmek már amúgy is hosszú listája, melyeket egyszerűen nem tudok hova tenni. Asimov alap, poszt-apokaliptikus környezet, életlépes történet és mi kerekedett belőle? Egy erősen induló, hatalmas potenciált magába hordozó egyedinek tűnő film, mely a végére unalmassá és teljesen érdektelenné vált.

Egyszerűen nem tudok másra gondolni, minthogy az alkotók lusták voltak gondolkodni. Ritán látni ilyen hatalmas érdektelenséget egy filmben és most nem az a probléma mint általában, hogy értelmetlen a forgatókönyv, vagy hogy ostobának tartják a nézőt, hanem azok a fránya karakterek és az a rengeteg logikátlanság mellyel bombázzák megkeseredett szürkeállományomat. Az a réteg aki nyálat csorgatva, levegővétel nélkül darálja a Jason Statham klasszikusait annak elég nagy kihívás az, hogy néha a dolgok mögé lásson. Mivel viszont ez a réteg kb a film felénél bealszik, úgy tőlük objektív vélemény aligha várható. Maradnak hát az Asimov rajongók akik minőségtől függetlenül éltetni fogják a filmet, valamint jómagam aki próbálok tárgyilagos lenni. Hogy milyen a film? Pofátlanul unalmas és ostoba, ám mindeközben próbál szörnyen okos lenni.

 

Nem is szeretném atomokra szaggatni a filmet, pedig bőven megérdemelné. Nem csak azért mert teljesen más mint amit az előzetes sugallt, hanem mert sem rendes karakterek, sem pedig megfelelő motiváció nem található meg benne. Banderast még csak-csak megértené az ember, bár ő egy tipikusan olyan karakter aki nem veszi észre, hogy valójában szerencsés a szerencsétlenségben, de például Dylan McDermott marcona zsaru karaktere hatalmas rejtély. Hogy miért gyűlöli a robotokat és hogy miért csinálja amit csinál az az univerzum egy nagy talánya lehet annak akit komolyan érdekel a film, még azok után is amit elszenvedett. Aztán amikor megláttam Melanie Griffith agyonbotoxolt, természetellenes ábrázatát, nem csak, hogy majdnem felböfögtem a reggelimet, de kapásból azt gondoltam, hogy ő biztos valami rútul elmaszkírozott robot lesz. De amikor golyót kapott a koponyájába ez a teória vele együtt szállt a sírba és tudatosult bennem, hogy ez a nő direkt nézett ki úgy ahogy. Mindenesetre simán lehetne a zsákos ember gonosz felesége akivel érdemes riogatni a gyerekeket akik nem fogadnak szót.

 

Sugárzás. Ami a film cselekményének terét erőteljesen befolyásolja. A városon kívüli rész erőteljesen sugárfertőzött, mely kiirtotta az emberiség 95%-át. A városon kívüli terület egy sugárfertőzött sivatag. Itt játszódik a film majdnem fele, és amikor az ember kezdi elfelejteni, hogy a szereplőket miért nem érinti kellemetlenül a több napi intenzív sugárszennyezés, akkor még betolnak a társaságukba egy újszülött csecsemőt. Summa summárum sikerült a film egyik gerincéül szolgáló cselekményt hátulról megerőszakolni. És még sorolhatnám, de ilyen szívtelen még én sem vagyok. A robotok megérdemelnének pár jó szót, de ez a film azt sajnos nem érdemli meg.

 

Egy végkövetkeztetés nélküli unalmas menekülős robotos film az Automata, melynek megtekintése nélkül is boldogan éltem volna tovább az életem, amiből viszont így sajnos 2 órát erre az unalomkupacra pazaroltam.

 

5/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr646834851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása