HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.08.25. 16:49 Znono

22 Jump Street - A Túlkoros Osztag

letöltés (11).jpg

 

Az 1980-as évek nagy sikerű tévésorozatának filmfeldolgozása már a bemutatót követő első napokban akkora siker volt, hogy egyenesen üvöltött a folytatásért. Mintha csak tegnap lett volna amikor oly lelkesen jómagam is üdvözöltem a folytatás ötletét, s lám már el is érkezett a pillanat, hogy a magamévá tegyem azt. Szép volt, jó volt, néhol kevés volt......

Mielőtt még a már sokat emlegetett ( nyilván szanaszét szurkált ) rólam mintázott Woodoo babák lekerülnének a polcról azért gyorsan leszögezném, hogy a film nem volt rossz, sőt! Ismét egy hangulatos adok-kapok stílusú buddy cop moviera váltottam jegyet és mind a történet, mind a szereplők, mind a humor teljesen rendben volt és a csalódottság mint olyan, jogosan fel sem szabad, hogy merüljön. DE! Megint ott van az a fránya kis DE. Ha minden rendben volt akkor miért is van ott a DE? Azért mert egyszerűen nem tudom mire vélni az alkotók inkompetenciáját a filmben fellelhető megannyi humor arányos elosztását illetően. Rengeteg apró humor, filmes kikacsintás, kedves cameo látható a játékidő alatt, melyek miatt folyamatosan az égnek mered a moziközönség szája széle. Emiatt pedig az olyan részeknél is ahol valójában semmi sem történik olyan bárgyún képes vigyorogni az egész mozi, mint gyp-s Pistike a sexshopban. Van egy rész ami miatt meg pláne megérte beülni a filmre. Olyan szintű szakadás a nevetéstől, mely még az egészségre is káros lehet: két percen keresztül úgy, hogy az ember levegőt sem kap, folyik a könnye és elmorzsol egy miatyánkot, hogy épp nem volt popcorn a szájában, mert ha az a hirtelen kacarászástól a légutakba kerül akkor az akár fulladáshoz is vezethet. Manapság a vígjátékokban ritka jelenség az ilyen intenzív és tömör humor, pláne két percen keresztül. Nem tudom, hogy mikor röhögtem ekkorát utoljára. Na és itt van amit én nem értek. Az első részben olyan okosan osztották el a humort, hogy mindenhova egységesen jutott és nagyon kevés üresjárat volt a filmben. Itt viszont másképp alakult a dolog. Sok apró, kevés jó és egy gigantikus poén és mindezt aránytalanul elosztva. Ez volt az egyetlen komoly hiányosság részemről.

 

Másra viszont nem lehet panasz. Schmidt és Jenko párosa remekül illik össze ismét és bár folyton marják egymást ( ettől buddy cop a buddy cop ) világosan látszik, hogy egymás nélkül életképtelenek. Olyanok mint a borsó meg a héja. A két teljesen különböző karakter tökéletes szimbiózisa amit láthat a közönség. A cameókat már említettem, az első részből is visszatérnek páran néhány apró szerepre és ahogy az előd is tiszteletét tette a sorozat előtt ( Johnny Depp cafatokra lövése, hiszen ő játszotta a sorozatban a főszerepet ) úgy itt is feltűnik egy-két kedves, ismerős arc. A rossz fiúkat nagyjából a készítőkkel együtt én is vastagon leszartam, a szinkronrendezővel egyetemben, hiszen az amúgy kemény frizimiskával rendelkező Peter Stormaret ( a gonoszt ) képesek voltak Jim Carrey magyar hangján megszólaltatni. Nem igazán lehetett komolyan venni. Amennyire nem csipázom Ice Cube-ot mint színészt, itt annyira bejött amit művelt. Nyilván mert központibb szerepet kapott az első részhez képest és mert hozzá is fűződik a legtöbb poén is amit minden esetben azzal a " gyűlölöm a pofád te mocskos fehér suttyó " arckifejezéssel támaszt alá.

 

A forgatókönyv nagyon rendben volt, működtek a párbeszédek valamint egymás oltása is és a káromkodások nem voltak öncélúak. Nem kellett se több, se kevesebb. Lényegében erre is épült az egész film, mivel főleg egymás oltásával járatták csúcsra a jeleneteket. Kevesebb volt viszont a vér, ám több az akció, melyek kivitelezése vígjátékhoz képest megfelelő volt. Nyilván a cgi-n sokat lehet spórolni, ha az nem elsődleges prioritású. Érdemes megvárni a stáblistát és megfigyelni ahogy a film gúnyt űz a saját fiktív folytatásaiból.

 

Erre a filmre senki sem fogja azt mondani, hogy szar. A legrosszabb esetben a túlhypolt vagy a láttam már jobbat jelzők hangozhatnak el, szerintem jogtalanul. Egy nagyon korrekt vígjáték volt ez, mely kiemelkedik a manapság futószalagon gyártott vígjátéknak gúnyolt kramancok közül. Mindenkinek bátran ajánlom, mert valóban kellemes kikapcsolódás, de javaslom, hogy a popcornt egy óra elteltével mindenki hanyagolja a korábban említett fulladásveszély miatt.

 

8/10

Szólj hozzá!

Címkék: káromkodás vígjáték oltás cameo 2014 Hill Cube Tatoum buddy cop


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr976634211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása