HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.04.28. 09:22 Znono

Big Bad Wolves

big-bad-wolves.jpg 

Íme a film melyet Quentin Tarantino a 2013-as filmes mezőny legjobbjának kiáltott ki. Mindamellett, hogy a film amúgy meglehetősen jó, ez a kinyilatkoztatás nem lehet több, mint egy nagyon okos marketinges adu ász, vagy mindössze arról lehet szó, hogy Tarantino már 2013 januárjában látta a filmet és idejekorán hirdetett győztest?

Egy izraeli városban kegyetlen és brutális pedofil szedi áldozatait. Kislányokat erőszakol, csonkít meg majd levágott fejüket elrejti és anélkül hagyja magára a tetemeket. A rendőrség első számú gyanúsítottját szabadon engedi egy fiaskónak köszönhetően, ami miatt az igazságot hajszoló rendőrt fel is függesztik. Elhatározza hát, hogy maga szolgáltat igazságot és deríti ki, hogy hol vannak a lányok levágott fejei. Miközben becserkészi a feltételezett gyilkost találkozik az egyik áldozat bosszú és vér szomjas apjával s úgy döntenek, hogy összefognak és együtt szedik, verik, vágják vagy épp égetik ki a gyanúsítottból az igazságot...............

 

Már az első képsorok alkalmával érdemes szembesülni a ténnyel: ez egy nem mindennapi csemege lesz. A gondosan felépített első pár perc, az ide tökéletesen passzoló vészjósló zenével tökéletesen adja meg az alaphangulatot, mondhatni egyből magával ragad, beszippant a film. Ami pedig utána következik azt mondhatnánk úgy is, hogy a jól felépített filmek iskolapéldája is lehetne. A Big Bad Wolves egy kétségbevonhatatlanul egyedi hangulatú film, mely a komor drámát és a vérengzést képes humorral oldani. Párbeszédek, karakterek és helyzetkomikumok adnak okot arra, hogy a néző ne csak a film miértjére fókuszáljon és a végkimenetelen,illetve a film nagy kérdésén rágódjon. Mert bizony ez a film képes arra, hogy a nézőt egészen az utolsó percekig bizonytalanságban tartsa, konkrétan fingunk sincs, hogy az a szerencsétlen akit kínoznak valóban a szadista pedofil gyilkos e vagy sem. Remek karaktereket sikerült írni a filmhez, mindenképpen ki kell emelni a bosszúszomjas, gyászoló, de látszólag mindenféle érzelemtől mentes apa karakterét és az ő áldozatának, bosszújának tárgyát a megannyi kínzást elszenvedő gyanúsítottat. Utóbbi tényleg képes teljes bizonytalanságba taszítani a nézőket, s velük együtt a film néhány szereplőjét is. Gyorsan ki is emelném a film egyik csúcspontját amikor a bosszúszomjas apa a rendőrségi jegyzőkönyveket hangosan olvassa, mintha csak egy gyermekmesével szemezne. Itt szembesül a néző a nem mindennapi kegyetlenséggel, melynek a pedofil gyilkos az áldozatait kitette.

 

A filmbe tökéletesen nem passzoló, ám valóban nélkülözhetetlen humor mellett a remek zenei aláfestések teszik ezt a komor, sötét hangulatú filmet , még feszültebbé, még izgalmasabbá. Nem vagyok otthon az izraeli filmgyártásban, de abban biztos vagyok, hogy erre a filmre odaát méltán lehetnek büszkék, mert ennek a filmnek köszönhetően biztosan sokan fognak intenzívebb érdeklődést mutatni az ottani filmek iránt.

 

A Big Bad Wolves 2013-as legjobbjának való kikiáltásában tényleg érezni némi túlzást és ha őszinte akarok lenni akkor ezt a film annak köszönheti, hogy udvariasan nyúlt le és passzírozott magába tipikus Tarantino jegyeket. Ezekre pedig a híres rendező felfigyelt, valahol mélyen magára ismert és mivel udvarias húzásnak tartotta ezért kicsit valahol a magáénak is érezte ezt az amúgy sem mindennapi filmet. Ezen felbuzdulva pedig megtette ezt a kissé felelőtlen kijelentést. Ám ettől még ez a film valóban nagyon-nagyon jó.

 

" Az őrültek csak az őrültektől félnek "

 

8/10

Szólj hozzá!

Címkék: izrael pedofil legjobb tarantino gyilkos fekete humor 2013 big bad wolves


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr436094163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása