HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.09.09. 21:34 Shakes

Z világháború (World War Z) V 2.0

See_your_capital_city_destroyed_by_zombies_in_posters_for_Brad_Pitt_s_World_War_Z.jpg

Na hölgyek urak, mondhatni lement a nagy nyári dömping. Talán most már lesz idő egy két filmet megnézni. Van is lemaradásom bőven, szóval egyet-egyet próbálok pótolni és a "rengeteg" időm közepette posztolgatni is. Nem volt kérdéses, hogy (bár az összes Budapesten forgatott jelenet ki lett vágva a filmből, ejnye-bejnye) a World War Z mindenképp nézős produkció lesz.

Zombi moziról lévén szó, a történet nyilván nagy meglepetéseket nem tartogatott. Jön a semmiből a vírus, az emberiség nyilván nem tud mit kezdeni a hirtelen kitört járvánnyal, átsöpör a fél a világon és visz mindent. Garry Lane (Brad Pitt) és családja szintén menekülőre fogja a dolgot egyből, s mivel hogy az ENSZ egyik fontos emberéről van szó, akire nagy szüksége van a nemzetnek, helikopterrel kimentik őket a zombitengerből, majd kiadják neki parancsba, hogy a földet körbejárva találja meg az ellenszert.

Egyből az zavart már az elején, hogy hol a Holtak hajnalára, hol a 28 héttel későbbre emlékeztetett a film. Ezen hamar túl léptem. Nagy zombiemovie fan vagyok, így viszont ami inkább zavart, hogy néhány valóban nyomasztó kergetőzős jelenetet leszámítva (lépcsőház, repcsi, kórház) elég kevéske az egész. Kevés vér, kevés trancsír, bár azért akciójelenetből nem volt hiány, de az is inkább csak a nagy tömegben randalírozó zombihorda folyamatos golyózáporát jelentette. Apropó zombihorda: csak engem zavar rettenetesen, hogy már egy újabb játékban is élethűbb a mozgásuk?? Rettenetesen szembetűnő, hogy animáció az egész.

A szereplők olyan semmitmondóak és érdektelenek, amennyire csak lehet. Még a főhös Garry is csak azért lehet szimpatikus, mert tökös csávó. Azt teljesen abszurdnak tartom, hogy egy teljesen felfordult világban ahol tombol a fejetlenség és az anarchia, mindenki ilyen marha segítőkész legyen valakivel, csak azért mert ő Brad Pitt (vágasd le a hajad, sokkal jobb a rövid). Jó nyilván nem hátrány, na de akkor is. Itt jegyezném meg halkan, hogy abszolút nem bánom, hogy nem a családra van kihegyezve a film. Ez egyáltalán nem baj, van abból már elég.

Na de nem akarom túlzottan lehúzni, nem volt azért ez rossz. Pitt bá hozza a kötelezőt, akciójelenet meg durrogtatás van dögivel és a végén még egy nem teljesen sablon befejezést is sikerült összehozni. Várható második rész? Minden esély meg van rá.

6/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr475504928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása