HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.08.18. 12:09 Znono

Spring Breakers - Csajok szabadon

images_4.jpg

Ez a film nem más mint egy kurva nagy eldöntendő kérdés: Igen vagy Nem? A "talán" vagy az "esetleg" jelzők ez esetben nem léteznek. Ha engem kérdeztek a válaszom: Big Mother Fucking YES! Igazi Csemege!


Magát a történetet nem lenne érdemes most leírnom, mert az nem lehet elég indok arra, hogy valaki vevő legyen erre a filmre. Inkább azt lenne fontos kihangsúlyozni, hogy ez a film nem az amire a néző számít. Ez nem is film. Ez a fene tudja, hogy mi, de a legjobb, legőrültebb, legérdekesebb fajtából való. Sok helyen egyfajta vízióként vagy egy nagyon hosszúra sikerült videoklipként emlegetik és valahol mindez megállja a helyét. Rengeteg zenei elem különböző stílusokban festi alá az amúgy is színes látnivalót és ezzel az operatőri munkával néha komolyan sikerül kilendíteni a nézőt a valóságból, komoly dilemmát okozva ezzel annak aki próbálja bekategorizálni ezt a filmet. Megpróbáltam én is de mondhatni felsültem, így csak annyit lenne érdemes mondani róla, hogy audiovizuális orgia csodaszép lányokkal, rengeteg piával, drogokkal és fegyverekkel. Ilyen kategória viszont kötve hiszem hogy létezne ezért maradjunk annyiban, hogy különleges.

Nem sok rosszat tudok mondani a filmről, hacsak meg nem említem a karakterek néha teljesen irreális viselkedését. Bár jobban belegondolva a bedrogozott, részeg, megvadult karakterektől aligha várható el a racionális viselkedés.

Viszont pozitívum akad bőven. A lányok. A remek zenei betétek és a lányok. A hihetetlenül korrektül megalkotott színes látványvilág és a lányok. Az ahogy a kezdetben party történetnek induló cselekmény átfordul egyfajta gengszter történetbe és a lányok. A két fő helyszín ( 1, ahonnan a lányok jöttek, 2, ahová a lányok mentek ) közötti különbségek cseppet sem erőltetett vizuális bemutatása és a lányok. A film alatt hirtelen bevágott fegyverek hangjai és a bulizó fiatalok képei és a lányok. Na és persze a lányok. Vagy épp a film legjobb jelenete amikor egy Britney Spears számot énekelnek a szereplők, s közben bevágják egy jól sikerült rablás képeit. Pazar!

James Franco pedig amit itt művelt az valami fenomenális ( természetesen eredeti nyelven ), mert olyan gettó akcentussal osztja az észt, hogy az valami hihetetlen. Eddig is tudtam, hogy jó színész, de ezt a filmet egyes egyedül vitte a hátán amihez szívesen asszisztáltak a csinos lányok. A csajok a színészkedés terén egy elvárható szintet ütöttek meg csupán s ezt főleg annak köszönhetik, hogy mindegyikük a külsejére szabott karaktert kapott. De azokkal elboldogultak úgyhogy vétek lenne pálcát törni felettük.

A Spring Breakers egy igazán különleges filmcsemege mely a mozis társadalom egy igencsak keskeny rétegének fogja elnyerni a tetszését. Mások szívből fogják gyűlölni ez tény. Fogyasztása csak saját felelősségre ajánlott. Jómagam azon szerencsések közé tartozom akik befogadták, megemésztették a látottakat és bár nem mostanában nézem meg újra, mindig is egy különleges élményként fogok gondolni rá és ezért bizony bár úgy tűnhet hogy túlértékelem, de megkapja azt amit eddig nem túl sokan:

8/10


2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr725465676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.08.18. 15:06:39

Én ezt nagyon nem szerettem :/ Szerintem irritáló mind a színészi játék, mind a rendezés.

Znono 2013.08.25. 08:28:52

Biztos, hogy megosztó a film és jelen esetben mi az egymással szemközti oldalon állunk. :) De azért ismerd el, hogy amikor Franco elkezdi Britneyt énekelni és közben bevágják a rablós képsorokat az bizony nagyon ott volt. Ezzel szeretnék arra rávilágítani, hogy még a fanyalgó oldalnak is lehettek számukra kedves jelenetek a filmben.
süti beállítások módosítása