HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.05.22. 08:24 Znono

Due Date - Terhes Társaság.

due date.jpg

Az egyetlen kérdés ami jelen esetben felmerülhet, hogy miért, Ó miért is vártam 3 évet azzal, hogy megnézzem ezt a filmet, hiszen a másnaposok rendezője és Robert Downey Jr. garancia a sikerre bár tény hogy ez a film nem durrant akkorát mint az említett vígjáték.

Főhősünk mihamarabb igyekszik haza terhes feleségéhez, hogy tanúja legyen első gyermeke világra jövetelének, de a véletlen összehozza egy szerencsétlen figurával. Neki köszönhetően a leggyorsabb opció a hazaútra vagyis a repülés meghiúsul és okmányok valamint pénz hiányában hősünk kénytelen a balfék színészpalántára támaszkodni, hogy elérje célját: Los Angelest. Tanúi leszünk hát egy őrült utazásnak.

Todd Philips neve kizárt, hogy ismeretlen legyen a vígjátékok kedvelőinek hiszen nem csak a másnaposok ( nemsokára ) trilógia fűződik a nevéhez de neki köszönhetjük a legendás a Cool-túra, vagy épp az Old-School, illetve a Starsky és Hutch című filmeket is amiket aztán egy gyors producerkedés a Project-X ben követett. Ergo elég termékeny a rendező-producer úr és leginkább valóban minőségi munkákat tesz le arra a bizonyos asztalra. A másnaposok első és második része között pedig elkövetett valamit: a Terhes Társaságot s tette ezt a vígjátékok kedvelőinek legnagyobb örömére. 

Maga a film teljes egészében amúgy a másnaposok hangulatát ontja magából, tehát ha valaki szereti ezen filmeket akkor ebben sem fog csalódni. Egy igazán pörgős, különleges road movieról beszélhetünk jelen esetben ahova rendre beköszönnek a hasfogós, néha-néha azonnal visszatekerendő humoros jelenetek. A film két főszereplője az ismét briliánsat hozó Robert Downey Jr. és a szokásos naiv szerethető idiótát alakító Zach Galifianakis ( nincs az az isten, hogy ezt a nevet még egyszer leírjam úgyhogy hívjuk csak a másnaposokat idézve Dagadt Jézusnak ). Kifejezetten jól működik egymás mellet a két teljesen eltérő karakter akik tényleg olyannyira különböznek egymástól, mint tűz és a víz, de egyszerűen együtt kell lenniük a vásznon mert a néző szomjazik a kínos és vicces, néhol brutális szituációkra. Két műfajt is sikerült a filmbe préselni, nemcsak remek humor, de kidolgozott és igényes akciók is jellemzik az alkotást. A filmet kétség kívül Robert Downey Jr. tartja egyben az együtt érző gonosz néző mégis őszintén képes nevetni a hirtelen haragú leendő kispapa leamortizálásán, melyhez a Dagadt Jézus akaratán kívül szívesen asszisztál. Egyszerűen csak teljesen egyben van a film és csupán egy olyan jelenet van amit feleslegesnek tartottam. A mellékszereplőkért pedig jár a külön pacsi mert itt volt velünk Juliette Lewis, Jamie Foxx és Michelle Monaghan is akik szintén lubickoltak a szerepükben. 


Negatívumként nem is értem, hogy miért az általam nagyon kedvelt másnapos filmek hangulatát említem meg, de valamiért zavart, hogy a rendező nem bír elszakadni attól a miliőtől. De tény, hogy egy nagyon jó vígjátékot száműztem az életemből 3 évre tényleg nem tudom miért, pedig terítéken volt. Büntetésemül a sarokban dión térdelve majd bővel lesz időm ezen elmélkedni. :)

7/10 

2 komment

Címkék: akció vígjáték 2010 másnaposok Philips dagadt jézus


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr695312356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.05.22. 08:53:39

Sajnos nem osztom a véleményedet, szerintem kicsit jobb, mint közepes, pedig ezt anno moziban néztük asszonnyal, de valahogy nem éreztem elég viccesnek.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2013.05.27. 16:39:29

szeretjük. Downey meg a kedvencem, szóval méginkább. :)
süti beállítások módosítása