HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.03.30. 18:03 aRobid

Where The Wild Things Are (Ahol A Vadak Várnak)

Az amcsiknál elég híres 1963-as (azonos nevű) képes gyerekkönyv alapján készült mozi, Spike Jonze rendezésében. Egy ideje már várólistán volt, a trailer, meg a képek miatt. Sikerült végre megnézni.

Max egy 9 éves kissrác, nagy képzelőerővel. Farkas jelmezben kergeti a kutyáját, iglut épít, kamasz „nagylány” nővére idegeire megy. Ahogy anyukája is kevesebb figyelmet fordít rá, annál inkább próbálja felhívni magára a figyelmet, ennek a vége az, hogy kiborul, megharapja anyját, és elszalad otthonról. Talál egy csónakot, elköti, elhajózik, elalszik. Felébred, a horizonton semmi, csak egy kisebb sziget. Ki is köt a szigeten, amin ezek a furcsa lények laknak akik beszélnek, meg nagyok és szőrösek is. Már az elején látszik, hogy mindegyik teljesen más jellem. Amit az imént írtam, lezajlik 15, max 20 perc alatt, szóval nem tököltek a bevezetéssel.

(A könyvben a gyerek szobájába képzeli el ezt a szigetet, itt kicsit továbbgondolták a dolgot, de így is inkább a képzeletének játékának mondanám az egészet. midegy.)

Max, hogy biztonságba legyen, elhiteti velük (korához passzoló agyafúrtsággal), hogy ő király, meg van minden ereje +1. El is hiszik, ő lesz a király. Innentől ismerhetjük meg a wild thingeket. És ami már a trailerben is tetszett, hogy látszott, ahhoz képest, gyerektörténet, nem abból áll, hogy a szigeten együtt futkároznak, meg hippiskednek. Van minden, csalódás, féltékenység, agresszió. Ugyanígy van kötekedő, elnyomott, domináns és magába zárkózott jellem is. Tehát gyakorlatilag úgy élnek, mint mi, de azért mégis érdekesebbek (valószínűleg, ha ez Max képzeletében zajlik, akkor mindegyik lény az élete valamely szereplőjét szimboizálja, not sure). Szóval a furalények élete sem csak játék és mese. Jut eszembe, ne tévesszen meg senkit, hogy honnan adaptálták, szól ugyanúgy (ha nem jobban) felnőtteknek, mint kicsiknek.

A film során Jonze stílusjegyei egyértelműen megismerhetőek. Néhol kevés kontraszt, ahogy azt szeretjük, néhol elég lenyűgöző képek, pillanatok. A lények ábrázolása nagyon jóra sikerült, természetesen a képeskönyv alapján alakították ki őket. Elsősorban az ő látványuk miatt, volt várós a film. A zene is jó volt. Itt most is a második előzetes zenéje megy. Ami még feltűnt, hogy kevés az a másfél óra, hirtelen kezdődik, hirtelen fejeződik be. A végén mintha félórás lett volna, én úgy ültem.

Tehát a Where The Wild Things Are tök jó hangulat-kaland mozi. Nekem 8, mármint tényleg 8/10. Erősen ajánlott.

 

aRobid.

Szólj hozzá!

Címkék: the wild are where things


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr181881603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása