HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.03.19. 20:51 aRobid

Lovely Bones (Komfortos Mennyország)


Fantasy/crime/thriller/family/drama meg kitudja még mi. Mindenesetre annyira nem adta be, mint amennyire bíztató volt a plakát, meg a trailer.

Susie 14 éves, brutális gyilkosság áldozata lesz. Egyfajta purgatóriumba kerül, ahol minden CGI és giccsözön, de néhol tényleg szép. Apuci (Mark Wahlberg) nem akar belenyugodni Susie halálába, és abba, hogy nem találják a gyilkost (aki mellesleg az utcájukba lakik). Bele nem törődése a tragédiába akkor éleződik ki, mikor megérzi, hogy kislánya figyeli félszemmel. Itt jön egy kis krimi, gyomoz az elszánt apuka, aki szerint mindenki gyanús.

A film e két szereplő lelki vívódására van kiélezve: Susienak el kellene fogadni, hogy meghalt, és hátrahagyni az előző életét, apucinak meg beletörődni, hogy lánya már nem jön vissza sehogy sem.

Mindamellett, hogy a film struktúrájával semmi gond nincs, és van, hogy fordulatos, sajnos néhol elég közhelyes, főleg a kislány monológjai, amik egy Lassie, vagy Lion King ujragondolás szellemi szintjén mozogtak (*túlzás jel). Mark Wahlberg pedig, amennyi komoly (hehh) szerepben feltűnik az utóbbi időkben, annál kevésbé hitelesebb számomra, sok neki a legtöbb szerep. Ez sajnos megint nem a Boogie Nights ahol f*szt kellett lóbálnia (persze azt is dublőrrel:). Jó, nem bántom, mert nem szar szinész, csak ide szerintem nem adja. Aztán ott a purgatórium, limbo, vagy tisztítótűz, vagy hogy nevezzem, ami annyira szép és elkápráztató akart lenni, hogy átlépték gyakran vele a határt. Egy ponton már zavaró volt steril gyönyör, amit szállított. A film vége pedig...hát, igen, kinek mi:)

Emellett a film nem rossz, nem nevezném annak. Igen rámentem a negatívumokra, pedig egy nézésre nem hinném, hogy megbánós. Pontra nem adok 6/10-nél többet rá, de nem bántam meg, hogy megnéztem. Pár mozzanat tényleg kárpótolt na, azokat meg nem írom, mert spoil. na és most olvasom, hogy könyv adaptáció. na mindegy.

aRobid.

Szólj hozzá!

Címkék: bones lovely


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr341853233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása