HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.11.02. 09:53 Znono

V/H/S: Viral

vhs-viral__140513205501.jpg

 

Beszámolóm tárgya egy igazi rekorder. Hiszem még soha egy trilógia sem mutatott ekkora minőségi romlást, mint a V/H/S franchise ezen darabja. Pedig jómagam a végletekig éltettem az első két részt, melyek valóban nagyon erős és minőségi munkák voltak. Ezzel a valamivel viszont nem tudom mit kezdjek. Bár ezzel szerintem a készítők is így voltak. 



Bizonyítandó, hogy az első részeket szerettem, íme az azokról szóló beszámolók

1. rész: http://moviebox.blog.hu/2013/05/04/v_h_s_610#more5280798
2. rész: http://moviebox.blog.hu/2013/06/16/v_h_s_967#more5363547

Egyszerűen értetlenül állok a dolog előtt, hiszen teljesen korrekt alapokat kapott ez a rész az első kettőnek köszönhetően és valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva fogták az egészet, lelocsolták benzinnel, felgyújtották, majd a hamut összesöpörték és kiöntötték a kukába. Magyarul semmit, de semmit nem használtak fel, sőt továbbmegyek vélhetően nem is látták a rendezők az első két részt. De ha mégis akkor fel nem foghatom mi történt. Az első két részben vezetett gerinc történetet teljesen elhagyták, pedig abban bőven lehetett volna potenciál és ezt még el is fogadtam volna, ha a többi kis filmből valahogy ki tudtam volna hámozni valamit. De sajnos nem sikerült. 

Lévén, hogy kézi kamerás filmről van szó a kamerarángatás nem újdonság, de itt valamiért különösen sok és zavaró. Messziről bűzlik a készítők töketlensége és tehetségtelensége illetve az, hogy mennyire nem bírtak kreatívak lenni. Semmi fantáziájuk nincs és gondolkodni is lusták. Leginkább azért mert szinte egyikük sem dolgozik csupán 1 kamerával, ahogy tették azt az első két részben. Itt minden alkalmat megragadnak, hogy egy történetet akár 6 különböző kamerával rögzítsenek, ezeket pedig 3 másodpercenként váltják, úgy, hogy közben pörögni próbálnak az események, ennek köszönhetően ugye megy a kamerarángatás, tehát az egész nagyjából olyan mint részegen hullámvasutazni. 

Amúgy azt kell mondanom, hogy két történettel még ki is békültem, mert nagyon kreatív volt, de a megvalósítás sajnos hazavágta mindkettőt. Az elődökhöz képest udvarias, egyáltalán nem ijesztő epizódokból állt a film és sajnos be kell látni, hogy csupán az eszetlen, fantáziátlan, igénytelen trancsírról szólt az egész.

Tipikus példája a mindenből többet, gyorsabban, jobban elképzelésnek, mely általában a folytatások halálát okozzák és ez itt sincs másképp. Most pedig főleg a kamerák számának növelésére gondolok. Be kéne már látni, hogy az egyszerűbb néha tényleg nagyszerűbb. De ennek az új rendezői brigádnak ez még nem jutott el a tudatáig s ezzel rommá aláztak egy számomra oly kedves filmsorozatot. Bízom benne, hogy azért kap még esélyt a franchise azt pedig ajánlom, hogy a film áldozatai mind egy szálig azok legyenek akiknek ezt a hulladékhalmot " köszönhetjük ".

4/10

Szólj hozzá!

Címkék: viral horror unalmas vhs 2014 csalódás trancsír ötlettelen


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr186856053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása