HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.06.13. 20:29 Znono

47 Ronin

ronin47_a.jpg

" Nézd meg légyszi Norbi! "
" Látnod kell, tuti jó, 10/10! "
" Nézd meg vagy eláslak! "
" Annyi szart nézel ezt meg kihagyod? "
" Iszok a véredből ha nem írsz róla! "

 

Nagyjából ilyen ajánlásokkal vette kezdetét a se veled-se nélküled kapcsolatom a 47 Ronin című filmmel. Kezdetben azon agyaltam, hogy felsorolok 47 okot arra, hogy miért ne válassza ezt a filmet az a "szerencsés" akinek akad az életéből kidobandó felesleges 2 órája. Aztán megnéztem és változott a helyzet, s bár 47 okot nem tudok felsorakoztatni a film ellen, de majdnem ugyanolyan nehéz 47 pozitívummal is érvelni mellette. Érzéseim vegyesek, melyeket alant kifejtek.......

 

Semmi mást nem kellene tenni ezzel a filmmel, hogy élvezhető legyen, mint a lábánál fogva fejjel lefele lógatni és kirázni belőle azt a sok sületlenséget, a beleerőltetett varázslós mágiás vonalat, a gagyi vizuális effekteket és Keanu Reeves-t. Ha mindezt megtették volna még a film forgalmazását megelőző pár hónapban akkor bátran ki merem jelenteni, hogy egy olyan korrekt kalandfilmet raktak volna össze a készítők, mely méltán venné fel a versenyt például az utolsó szamurájjal. Ehelyett összetákoltak egy szar színészi gárdát felvonultató csodálatos látványvilágú ( nem a vizuális effektekre gondolok ) celluloidhulladékot melynek köszönhetően a mélyenszántónak vélt gondolatok és mondanivalók is felületesek és giccsesek. Mert a film a gagyi trükköknek és a ripacskodó színészeknek köszönhetően nem lesz más mint önmaga csúf paródiája, amivel még gond nem is nagyon lenne, ha a film nem akarna véresen komoly lenni! De sajnos ezt a vonalat próbálja erőltetni és ebben a szirupos maszlagban ez a fajta erőlködés kísértetiesen hasonlít a székrekedéses Géza bácsi utolsó utáni erőfeszítéseire, mielőtt újfent csalódottan hagyja el a világot jelentő deszkákat, hogy ez biz már megint nem jött össze.

 

Keanu Reeves megint bebizonyította, hogy képtelen színészkedni, Ismét azt a sablonos, unalmas, fapofa karaktert alakítja akit minden egyes filmjében. Egyszerűen irritáló. Mindenképpen "elismerésre" méltó, hogy a förtelmesen tehetségtelen színészi gárdából képtelen volt kiemelkedni akár egy fél pillanatra is.

 

A történet is hemzseg a lyukaktól, melyeket a mágia általában hálás elemeivel próbálnak betömni, itt viszont nem csak, hogy ez az elképzelés dugába dőlt, de egyenesen beleerőltetettnek, kényszerűnek és szánalmasnak hat, hogy a kivitelezést már meg se említsem. Keresve sem találhatnék rá jobb szót, egyszerűen csak gagyi és fantáziátlan. Ám mégis volt valami ami miatt mégsem nyomogattam intenzíven a stop gombot a lejátszómon. Az pedig a látvány. A környezet melyet megalkottak teljesen hatásos és meggyőző. Az épületek, ruhák, eszközök miatt valóban képes voltam elhinni, hogy az ősi Japánban tevékenykednek a főszereplők. Emiatt pedig rohadtul nem értem ezt a filmet. Igényesen megalkotott aprólékos környezet, kivételes miliő jellemzi és erre meg az alkotók elővették a brét és nagyon durván arcon hugyozták az egész, általuk kreált környezetet. Utána pedig amikor meglátták, hogy valamit nagyon elbasztak akkor vastagon le is szarták az egészet

 

A filmben felvonultatott számomra negatívumként ható elemek egyszerűen lehetetlenné teszik számomra, hogy ezt a filmet bátran ajánljam. Bőven egyszer nézős, kellemes kikapcsolódás, de attól még a film korántsem jó! Fogyasztása csak saját felelősségre ajánlott, a másnaposság kellemetlen érzése és annak megannyi kellemetlen hatása miatt. Mert jó érzésű embernek bizony komoly fejfájása lesz, forogni fog a gyomra ha belegondol abba, hogy ez a film mi lehetett volna. Ha az a volna ne lett volna. Nagy kár érte.

 

Damn you Keanu Reeves!!!

 

6/10

Szólj hozzá!

Címkék: gagyi rossz 47 2013 Keanu Reeves Ronin Szamuráj


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr866300227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása