HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.01.10. 23:51 Shakes

Mars - Az utolsó napok (The Last Days on Mars)

the-last-days-on-mars.jpg

Ha valakinek nem lett volna elég tavaly a sci-fi őrületből, kezdheti az évet a műfajjal. Választék van bőven, bár most egy kicsit a horrorosabb irányba elmozduló darab jön. Tehát senki ne egy Gravitációt várjon.

Egy, a Marson lévő kutatóbázis legénységének utolsó napjaival futunk össze, mielőtt hazatérnének a bolygónkra fél éves kiküldetésük után. Életre utaló nyomok, vagy legalább valami áttörő felfedezés után kutattak. Eddig sikertelenül. Majd az egyik tudós, mégis felfedez valamit. Aminek aztán sem ő, sem a többiek nem fognak annyira örülni, mint azt elsőre hitte.

Először a jókat, mint mindig. A látványvilág, szerintem teljesen megfelelt a film súlycsoportjához mérten (pláne, hogy én először nagyon B-s mozira számítottam). Jó volt viszont látni Elias Koteas-t (Engedj be!, Viharsziget, Álmok otthona) és Liev Schreiber-t (Ellenállók, Sikoly, Movie 43) is. De...

A karakterek olyan iszonyatosan buták voltak, hogy az már néha fizikai fájdalommal járt. Meg alapjáraton ez a tárgyat használó űrzombi téma, teljesen idétlenné teszi az egész filmet. Persze, mint minden űrmozinál rá lehet fogni a mondjuk úgy finoman "különös" viselkedést arra, hogy az emberek régóta csak egymással vannak összezárva, és már belebolondultak ésatöbbi. De könyörgöm, amikor néhány nap múlva hazatérnének végre, akkor a túlélni akarás legminimálisabb szikrája sem jelentkezik egy potenciális zombitáp agyában sem. Ugyan már..

Halkan jegyzem meg, tegnap néhány pesti mozi is bemutatta (én nem ott láttam). Sokat nem lehet mondani róla, mert ez a rövidke írás tulajdonképpen jellemzi az egész filmet. Egyszernézős kategória még nálam is meg lenne, ha csak egy pici emberi ösztönt, vagy egy kis életkedvet, egy kis érzést vittek volna bele, de tulajdonképp már akkor feladják a küzdelmet, amikor elkezdődik. Lehangoló.
A horror-scifi rajongók viszont bomlanak érte. Hajrá!

3/10

Szólj hozzá!

Címkék: mars days elias last schreiber 2013 koteas liev


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr585752042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása