HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.01.07. 23:24 Shakes

Hívatlanok (The Strangers)

the_strangers.jpg

Az előző postban már megemlítettem, hogy ő lesz a következő áldozatom. Bryan Bertino első és eddigi egyetlen produkciója még 2008-ból a Hívatlanok. Az igazi egy helyszínes, kevés szereplős filmek táborát erősíti, inkább thriller mint horror kategóriában. Viszont sajnos nem a jobbik fajtából..

Még, hogy Bertino rendezte, az egy dolog, de azt már erős túlzásnak tartom, hogy ő írta, mert ugyan ezen mit? Nem, hogy cselekményt nem kellett összehoznia (vagy nem is akart), tulajdonképpen még párbeszédekkel is csak elvétve találkozunk az egész film alatt. A sztori tulajdonképp annyi, hogy Kristen (Liv Tyler) és James (Scott Speedman) egy balul elsült lánykérés után egy hétvégi házba mennek ahol három vadidegen, macska-egér harcba kezd velük minden ok és előzmény nélkül.

Halkan jegyezném meg itt, hogy én alapjáraton szeretem az ilyen fajta filmeket főként azért, mert általában valami kis agyalós történetet rittyentenek köré, ami élvezhetővé teszi az egészet. A fő pozitívum itt az, hogy nagyon nyomasztóra sikerült. Ezt alá kell írni. Valamint nekem nagyon bejöttek az egyszerű szociopata maszkos gyilkos karakterek és még talán az, hogy annyi esze volt a rendező úrnak, hogy ne hagyta hosszúra, túl elnyújtottra, így befejeződik az egész nagyjából 1 óra 15 perc alatt. Ez piros pont! Aztán így ennyiben ki is fújtak a jó tulajdonságai..

Könyörgöm, hogy szeressen az ember egy olyan filmet, aminek a végén a legszebb összegzés (vagy önkritika) az volt, mikor főhősnőnk megkérdezi az egyik gyilkostól, hogy ugyan már, miért csinálják ezt velük? Amire ezt a tömör és mindent megmagyarázó, rettentően komoly indokokkal felvértezett választ kapjuk frontálból arcba (most figyeljetek!): "Mert itthon voltak"
Itt nyert értelmet a borítón látható "Because you were home." felirat.
A másik ami végig szúrta a szemem az Liv Taylor. Valahogy sosem szerettem és valószínűleg már nem is fogom megszeretni.

Btw, a film alapjáraton nézhető kategória. A nyomasztó érzést, ami a (az egyik) lényege sikeresen átadja, csak amikor vége az egésznek pislogunk rettentő nagyokat, hogy ennek aztán úgy Isten igazából se eleje, se vége és pláne miértje nincs, viszont egy magányos estén otthon simán befalható alig több mint 1 óra alatt.

5/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2008 strangers liv hívatlanok tayler


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr405745513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása