HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.06.04. 17:22 Shakes

Would You Rather

WOULD-YOU-RATHER-Poster-02.jpg

Egy helyszínes low-budget film Brittany Snow (Dögölj meg John Tucker, Szalagavató) főszereplésével, "horror-thriller" besorolással. Trailer és az előkelő 5,8as pontozás után nagy reményekkel álltam neki a megtekintésnek, hátha.

Történetünk egy unatkozó milliomos ámokfutását tárja a nagyérdemű elé. Rászoruló embereket gyűjt össze óriási villájába egy kis játékra (I want to play a game - ismerős?), akik persze mit sem sejtve simán részt is vesznek rajta, miután jólétet, pénzt és megoldást kínál minden gondjukra. Hamar kiderül aztán, hogy ezért nem kis áldozatokat kell hozniuk.

Hát mitagadás. Találkoztunk már nem egy ilyen és ehhez hasonló filmmel, de engem valahogy mégis mindig érdekelnek. Persze nagy meglepetést már nem is tudnak okozni, s joggal nem is várjuk már el ezt jó ideje. Hasonló társaival együtt ez a mozi is tipikusan az egyszernézős kategória áldozata(?), mert többet nem igen lehet kihozni belőle.

Mint olyan, simán jó lehetett volna a már említett egyszernézős lötyögésnek, de. Látszik az egészen, hogy annyira ötlettelen volt az író, vagy nem látott elég horrort, vagy.. Egész egyszerűen maga a lényegi része a filmnek, hogy egymás ellen próbálja fordítani az egymásnak amúgy is vadidegen embereket - mind tudjuk, hogy ez saját testi épségünk kockáztatásával a valóságban pillanatok alatt kivitelezhető -, teljes hiánycikk egy szereplő kivételével aki természetesen a legellenszenvesebb közülük. Másrészről a "kínzós jelenetek" rém egyszerűen és gyengék. Ráadásul még itt is lopták a fűrészből a szemvágós jelenetet. Ha már ilyen film készítésébe fognak bele, egy kis kreativitás! Jesus..

A szereplők közt találkozunk több ismerős arccal is, nevesítve a már említett Brittany Snow (Dögölj meg John Tucker, Szalagavató), Johnny Coyne (Gengszterosztag), Jeffrey Combs (Reanimátor filmek), Sasha Grey (hát ő eddig főként felnőtt filmekben szerepelt) John Heard (ő volt az apuka a Reszkessetek betörők!-ben), Eddie Steeples (My Name Is Earl).

SPOILER:
Nem egy "halálesetnél" hangosan felszisszentem, de tényleg még viccnek is rossz, hogy valaki attól meghaljon, hogy megkorbácsolják, vagy felrobban egy petárda a kezében.. Most komolyan?
SPOILER VÉGE
A csattanónak szánt befejezést sajnos már jóval a vége előtt tudtam (nem vagyok látnok), csak az egész annyira kiszámítható, hogy az már fáj, plusz nagyon sok mindenben hajaz a Fűrészre.. Kapta is a kritikát rendesen. Szóval lehetett volna ez egy egész jó kis low budget film is, csak nem lett.

3/10

Szólj hozzá!

Címkék: horror snow you 2012 brittany rather wold


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr545343909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása