HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.05.23. 01:37 Shakes

Eleven testek (Warm Bodies) Ver 2.0

MV5BMTQ4MjY2MjMzOV5BMl5BanBnXkFtZTcwMDUxNzIwOQ@@._V1_SX214_.jpg

Úgy néz ki mostanában Znono kollegával rendre ugyanazokat a filmeket fogjuk ki, ezért ez a sok "duplapost". Hát, Warm bodies.. Jó néhány hónapja futottam össze vele trailer formájában, amit tarkóig felhúzott szemöldökkel sikerült végignéznem. Nem túlzok, ha azt állítom, hogy a hideg futkosott a hátamon. Ezek a végletekig tarkított, torzított históriák kezdenek már nagyon kiakasztóak és/vagy fárasztóak lenni, minden igazi minőségi filmet szerető ember számára. Viszont megígértettem magammal, hogy ennek adok egy esélyt, mert az teljességgel ki van csukva, hogy én a tvájlájtot hajlandó legyek megnézni. Szóval az esélytelenek nyugalmával ugrottam bele ebbe a zombi Rómeó és Júlia produkcióba. Lássuk..

Belecsöppenünk egy mondhatni ilyen moziknál "szokásos" posztapokaliptikus világ kellős közepébe. Hol (mint mindig, legalábbis minden normális élőholtas agymenéseknél) zombi és ember ellenség. Aztán kb 2 percre van szükségünk, hogy felfogjuk itt semmi nem úgy fog működni, mint ahogy annak egy ilyen filmben kellene. Főhősünk csak egyszerűen R (Nicholas Hoult - ??) gondolkodó, érző zombi, aki egy "kajakeresés" alkalmával botlik bele élete szerelmébe Julie-ba (Teresa Palmer - Negyedik, Szédületes éjszaka). Természetellenesen ahelyett, hogy - mint minden jóérzésű élőhalott - felzabálná az agyát, segít neki megmenekülni és túlélni a támadást. Innentől kezdve különös kapcsolat alakul ki kettejük között, ami mint később kiderül teljesen képes lehet megváltoztatni az eddigi zombi-ember kapcsolatról alkotott képet.

Hát.. Igen. Brutális nagy katyvasznak hangzik, de azért ássuk bele magunkat kicsit. Persze a filmezés, véleményezés, kritika írás mint olyan teljesen szubjektív műfaj. Én valahogy képtelen vagyok megemészteni egy ekkora baromságot. Számomra Romero mester kezdte ezt a (sajnos) megállíthatatlannak tűnő folyamatot még 2005-ben a Holtak földjével. Ott már megpróbált emberi (értelmes, gondolkodó) vonásokat ráhúzni az élőhalottakra, gondolok itt arra, hogy tárgyakat használnak. Majd 2007-ben rádobbantott az akkoriban - és még manapság is - marha menő kézi kamerás ötletre a Holtak naplójával. Viszont ez elterelte a figyelmét a "gondolkodó zombi" megalkotásáról és egy bár messze nem túl jó, de simán nézhető film lett belőle. Aztán jött a legalja 2009-ben a Survival of the Dead. Ahol már az élőhalottak érzései, emlékei előkerültek. Förtelmesen rossz film lett. Az a kult amit elkezdett, megteremtett '68-ban Az élőhalottak éjszakájával, már nyomokban sem volt felfedezhető.

Na szokás szerint, marhára elkanyarodtam az eredeti témától, szóval vissza a Warm Bodies-hoz. Norbi úrral teljesen egyet kell értsek abban - s bár elmondom még egyszer egy percét sem láttam, de sajnos így is pont eleget hallottam róla - hajaz a téma erősen a Twilight mozi(k)ra. Ezt döntse el mindenki maga, hogy pozitív, avagy negatív szempont számára. Nem rajongok túlzottan a vámpíros filmekért, viszont a zombisokat annál inkább csípem, így nálam eleve előnnyel indul. Viszont a lepörgő másfél óra alatt rájöttem, hogy bár jól fel van építve a film és szerencsére mellőzi a felesleges, időhúzó jeleneteket, keveset tud adni bármilyen kategóriai besorolásból. Comedynek édeskevés, akciónak pláne, horrorhoz nyilván semmi köze, de még romantikusnak is alig elégséges. Valószínűleg nem is nagyon lehet kihozni többet egy ilyen össze-visszaságból, vagy csak még nem jött rá egy rendező sem, hogyan.

Nekem pozitív volt a jó felépítés mellett, hogy nagyon szimpatikus színészeket találtak a szerepekre (John Malkovich üde színfolt, mint mindig), valamint egész jó zenéket válogattak össze. A helyek közepesek voltak, bár a reptér a Left 4 Dead óta pláne tudjuk, mindig jó zombis helyszín lesz. Viszont az emberek városa nem tetszett. Én mindenesetre azt mondanám Jonathan Levine rendezőnek, hogy belekóstolt ebbe is, összedobott egy közepes mozit amivel kaszálni azért fognak elég szépen, de maradjon inkább a Fifti-fifti féle filmeknél.

Lassan valóban felmerül a kérdés ami ironikusan a Lezbikus vámpírok gyilkosai végén egy jó poén volt, mikor lesz meleg vérfarkasokról szóló film? Mert itt lassan már tényleg volt minden.. Abraham Lincoln a vámpírvadász, Boszorkányvadászok, szerelmes vámpírok, vérfarkasok a Twilightban, a Cabin in the Woodsban már aztán azt sem tudták hova hülyítsék tovább az egészet.. Most már van zombis love sztorink is, a következő tényleg a "Gay Werewolves in a little Cave" lesz. Na azt már tényleg nem várjuk!

5/10

3 komment

Címkék: teresa warm palmer bodies 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr275313848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Znono 2013.05.23. 08:25:17

El sem hiszem! Egyet értünk? :)

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2013.05.24. 01:59:39

bennem is inkább a félelem érzése jelent meg.. ez nem normális dolog!! :))
süti beállítások módosítása