HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.04.21. 18:02 Shakes

Tolvajok városa (The Town)

the_town.jpg

Őszintén szólva nem foglalkoztam soha túlzottan Ben Affleck munkásságával, mert egész egyszerűen nem bírom őt. Még olyan filmet sem nagyon tudok mondani amit igazán szeretnék tőle. Annyi meg volt, hogy gyakran tűnt fel Kevin Smith agymenéseiben valamint két főbb szerepére emlékszem: Hulla, hó, telizsák és a Pearl Harbor. Viszont az idei Oscar által behypeolt Argo-akció után kicsit utána néztem, hogy pontosítsam magamban milyen filmek fűződnek az ő nevéhez. A díjnyertes Argo nekem nem igazán tetszett, egy totális közepes semmi volt, de erről majd egy másik postban. S itt jött képbe a Tolvajok városára.

A történet Boston városának Charlestown nevű csóró részén játszódik, ahonnan a világon a legtöbb bankrabló kerül ki. "Főhőseink" is közéjük tartoznak, ráadásul nagyon jók is abban amit csinálnak. Az egyik alkalommal azonban túszul ejtenek egy banki alkalmazott nőt, aki mint kiderül néhány sarokra lakik tőlük. Félve attól, hogy felismeri és lebuktatja őket, a csapat főnöke Doug Macray (Ben Affleck) összeismerkedik vele, hogy kiderítse mit tud. Aztán persze túl jóba lesznek, ráadásul az FBI is a nyakukban liheg. Doug szeretne kiszállni, de a városi maffia főnök még legalább egy utolsó nagy balhét rá akar bízni és ennek érdekében bármilyen eszközt bevet.

A film egyébként 2010-es. Affleck volt a rendező, az egyik író és a főszereplő is, ehhez képest viszont igazán jó kis akció film lett belőle. Mondjuk azért az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy nagy szerepe volt ebben Jeremy Rennernek (Bombák földjén, Bosszúállók) is, aki tőle szokatlan módot egy valódi seggfejet játszik a filmben, mégis valahol ő a legjobb karakter az egészben. Lesznek benne rajta kívül is ismerős arcok. Nem mondanám, hogy a film egyedi lenne bármilyen szemszögből is, de szeretjük a hozzá hasonló mozikat. Bajtársiasság, barátság ami már-már testvéri szeretetté alakul a szegénységben felnőtt srácok közt úgy, hogy Affleck és Renner jelleme valójában olyan mint a tűz és a víz.

Valahogy a nép mindig vevő még az ilyen modern kori Robin Hood féle, rosszat csinálok de valójában jó okom van rá dologra. Bár ez így nem teljesen igaz a filmre. A lezárás sajnos kiszámítható, sőt elvárható volt, hogy így érjen véget a film. Mindezek mellett jó és könnyen emészthető az egész. Ezért a napokban meg fogom nézni Affleck harmadik egyben legrégebbi saját rendezésű filmjét a Hideg nyomon-t 2007-ből. Majd jelentkezem vele.

7/10

3 komment

Címkék: ben 2010 jeremy affleck town renner


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr25237745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.21. 18:16:34

Affleck közepes színész, ellenben kiváló író és rendező. Lehet őt nem szeretni, de érti a dolgát és a színészkedés is csak arra volt jó, hogy könnyebben megismerjék a nevét. Az egyik legbiztosabb kezű direktor ma a tengerentúlon.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2013.04.21. 23:37:27

én ezt 3 film után azért nagyon erős kijelentésnek érzem.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.23. 23:11:10

@Shakes: Én nem, pláne úgy, hogy legjobb forgatókönyvért járó Oscar megnyerésével robbant be a köztudatba.

3 közel hibátlan rendezés már igen is elegendő egy ilyen kijelentéshez. Duncan Jonest egy film után emelték piedesztálra, Darren Aaronofskynek sem kellett sokkal több, sem Nolannek.
süti beállítások módosítása