HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.04.21. 08:57 Znono

The Bourne Legacy - A Bourne hagyaték

The-Bourne-Legacy-poster-2.jpeg

Na ilyenkor verem a fejem a falba, hogy ezt a filmet ennyi ideig hagytam "porosodni" a gépemen. Nem váltja meg a világot, de egy teljesen nézhető mozi lett.

Az időrendben a Bourne filmeket követő történet főhőse Aaron Cross ugyan annak a kísérletnek az egyik különleges képességekkel megáldott alanya mint aminek korábban Jason Bourne volt. Most, hogy ő szökésben van, a kísérlet vagy ahogy a kormány hívja a program törlésre kerül minden résztvevőjével és alanyával együtt. Így Aaron Cross mint alany és a csinos Dr. Marta Shearing a közös cél érdekében összefogni kényszerülnek, hogy meneküljenek és mentsék az irhájukat. 

A már általam nagyon régen látott és feledésbe merült Bourne trilógiával rengeteg összefonódás és kapcsolat van a filmben, ezért úgy lett volna kerek egész a történet ha előtte újra bedaráltam volna őket. De ezt sem bánom, mert így sem voltam kénytelen teljesen a sötétben tapogatóz
ni. Ami megfogott a filmben az a pazar helyszínek remek kiválasztása volt. Akadt belőle pár, ám mégis rendesen követhető volt minden helyszín és nem éreztem erőltetett kapkodásnak az egész ide-oda utazgatást. A változatos helyszínek kivitelezése pedig nagyon aprólékos és kidolgozott lett. Az akciók amik jelen esetben főleg a verekedések, melyek amúgy minden Bourne film erősségei most is rendkívül jól megkomponáltak nyersek és brutálisak lettek. Elfelejtették végre a cél nélküli kamerarángatást is, ami számomra szintén pozitívum. A ház oldalán felmászós ablakon beugrós gonoszt lelövős vágás nélküli jelenetet pedig többször visszanéztem. 


Napjainkban az igencsak felkapott Jeremy Renner hozza azt amit a szerepe Tőle megkívánt ahogy Rachel Weisz is remekül játssza el már sokadszorra az ijedt áldozat szerepét. Sajnos Edward Nortont már nem tudom agyondicsérni, de ez nem miatta van, hanem sajnos a karakter túl sima, túl egysíkú túl egyszerű egy ekkora karakterszínésznek. Emiatt neki talán nem ebben a stábban lett volna a helye. Neki sokkal jobb karaktert kellett volna írni.

A legnagyobb csalódás számomra a film egysíkú mivolta. Sajnos hiányzik belőle a csúcspont ami jelen esetben a végkifejlet. Az egész film haladt valahova de amikor oda kellet volna érni akkor kaptunk egy olyan autós motoros üldözést ami mintha csak egy jobb GTA küldetés lett volna és ennyi. Hiába volt beharangozva Aaron nemezisének a kettes számú alany, az epikus jelzővel kecsegtető csatával a film csúnyán adósom maradt. Láttunk már ilyen Bourne film befejezést amikor a főhős elmenekül a lánnyal, de annak ugye tudjuk mi lett a vége, tehát amit jelen esetben lezárásnak szántak az kecsegtet egy vagy több folytatás lehetőségével amit férfiasan bevallok, hogy a csalódásom ellenére is szívesen bevállalnék. Hiányzott még egy Matt Damon cameo ami minden bizonnyal emelt volna a pontszámon egy jegyet.

Összegzésképp ha valaki még nem látta ezt a filmet az bátran vágjon bele! De csak akkor ha előtte megnézi a Bourne trilógiát mert fel kell frissíteni a memóriáját, hogy teljesen értse a filmet és hogy rendesen helyre tudja tenni a karaktereket akik a régi filmekből felbukkannak.

Kellemes volt, de a hibák miatt mégsem az igazi.

7/10

1 komment

Címkék: bourne GTA Jeremy Renner Hagyaték


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr655237093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.04.21. 10:35:34

Csak annyi, hogy nem az előző filmeket követi, hanem a 3.-kal egy időben játszódik. Sajnos én nem osztom a véleményedet, szerintem nagyon mellényúltak ezzel a filmmel, messze alulteljesített...
süti beállítások módosítása