HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.10.11. 16:09 Shakes

A vámpírok kora (Daybreakers)

Egy film a vámpírpopulációról, elég sajátos szemszögből. Ahogy a posteren is látható, vedd a mátrixot és a 28 nappal későbbet, majd megkapod a daybreakerst. Jobban nem is lehetne jellemezni.

2019-ben járunk. Egy rejtélyes vírus a föld lakosságának nagyrészét vámpírrá változtatta. Akik nagyipari mennyiségben csapolják az emberek vérét, a saját fennmaradásuk érdekében. Az emberiség elbújva, elzártan, titokban próbálnak életben maradni, de mivel a vérkészlet véges, a vámpírok egyre inkább kutatnak még megmaradt élők után. Edward (Ethan Hawke) hematológus (és vámpír) próbálja megtalálni a megfelelő művért, amivel pótolhatják a kötelező napi adagot, ha már az emberek teljesen elfogytak (mert vér nélkül a vámpírok képtelenek életben maradni ugyebár). Egy nap aztán találkozik Audreyval (aki ember) és együtt találnak gyógymódot, amit próbálnak eljuttatni a vámpírokhoz kisebb-nagyobb sikerrel, de ha kell az életüket is feláldozzák érte.

Az a biztos, hogy ilyen megközelítésből még nem nagyon láttunk vámpíros filmet. Igazán eredeti forgatókönyvet sikerült összerittyenteni a készítőknek, íróknak, ami nagyon jó is, a sok gagyibbnál gagyibb vámpír film után. Szerencsére nem is kis költségvetésű a film, tehát az effektekre nagyon nem lehet panasz, de a készítők nem is vitték túlzásba a számítógépes animációkat, ami szintén értékelhető egy ilyen kaliberű filmnél.

A színészi alakítások teljesen kielégítőek voltak, Ethan Hawke és Sam Neill még mindíg nagyon jó és mindkettőjük karaktere teljesen illett rájuk. A cselekmények elég jól pörögnek, bár én itt-ott éreztem egy kis időhúzást, volt néhány kisebb kilengése a filmnek, de nem ült le. Igaz volt benne néhány erőltetettebb rész és kicsit hiányoltam belőle, hogy keveset paráztatják a nézőt. Lehet kicsit túl komolyra is akarták csinálni. Néhány durvább jelenet volt benne azért, meg néhány gyors és váratlan halál.. Jó kis mozi volt vasárnap estére, mégha nem is szeretem a vámpírokat.

10/7

Szólj hozzá!

Címkék: 2009 sam ethan hawke daybreakers neill


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr292363165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása