HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.05.31. 02:53 aRobid

Reign Over Me (Üres Város)

Adam Sandler ismét túl akart mutatni a vele kapcsolatos sztereotípiákon és elvállalt egy drámát. És amiért a Kótyagos Szerelem – ami viccesen a legjobban értékelt filmje - szánalmas volt…nem voltak különösebb elvárásaim.

A történet röviden annyi hogy van Alan Johnson (Don Cheadle) aki sikeres fogorvos, de barátok híján csak az unalmas dolgos-családapa szerepet játssza nap mint nap. Aztán találkozik volt egyetemi szobatársával Charlieval, aki pszichésen elég labilis, mivel elvesztette családját 9/11 következtében. Charlie nem nyílik meg senkinek, távolságtartó, magának való, de Alannel képes összebarátkozni. A történet nagyjából annyi, hogy megpróbál Károlynak segíteni, hogy túltegye magát.

Vannak problémák. A film nem túl mozgalmas és majdnem két órás. Ennek következtében nem köt le végig. Aztán ott van a tény, hogy valójában Charlie lelki vívódásait (remélhetőleg) nagyon kevesen tudják igazán átérezni, ezért amikor jön a lelkizős rész egyszerűen nem szippant be, nem együttérzést hanem csak szimpla sajnálatot tud az ember tanúsítani. Ezzel a film nagyrészt el is vesztette azt, amiért az ember megnéz egy drámát. A másik főszereplő helyzete és problémái átérezhetőek, azonban érdektelenek, sovány vigasz. Szóval a film valójában nem különösebben érdekfeszítő. És még ha direkt rá is akarnánk feküdni arra, hogy azonosuljuk a szerencsétlen Charlieval, úgy elég nehéz, hogy néhol semmi logika nincs a viselkedésében. Még ha bolond fejjel is gondolkozunk.

Akadnak azonban pozitívumok is. Ritkán ugyan, de néhol elég vicces a film. Aztán vannak jó képek New Yorkból, igaz abból is kevés. Jah és a legfontosabb, hogy gond nélkül elnézegeti az ember a két szerencsétlen haverkodását (mégha Charlie idegesítő módon, sokszor ki is akad). Szóval szinte kellemes. Aztán van, akinek pozitívum lehet, nekem már kicsit közhelyes és kicsit izzadtság szagú indie-film séma, a zenebuzizás. Itt is, 5000darabos bakelit gyűjtemény, meg összesen kábé 5-10 perc szövegelés Bruce Springsteen egyik jelentéktelen számáról meg pár más számomra ismeretlen előadóról. Az ilyen bájos tud lenni, de itt elment a fülem mellett, úgy ahogy van. (ez nyilván más lenne, ha szeretném Springsteen-t)

Na, a film nekem így nem jó, de nem is szar: feledhető, közepes, hármas, 5/10. Nem írnám, hogy érdemes megnézni, de nem is kampányolnék ellene. Ugyan a magát túl komolyan vevő imdb sereg szerint még mindig sokkal jobb lett a Reign Over Me, mint akármelyik tipkus-sandler film, számomra ez is homályba fog merülni, csak úgy mint a Spanglish, vagy a Kótyagos Szerelem. (Viszont két évre rá a Funny People beadta.)

PS: Fura, hogy spoilerezni se nagyon tudnék, mert semmi izgalom nincs benne és szinte semmi csavar. Mindenesetre inkább csak tájékoztató jelleggel írtam róla.

aRobid.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr942043834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2010.05.31. 22:09:53

szerintem nagyon nagy film. nem sandler alakítása miatt, de szerintem kibaszottul átlehet érezni a helyzetét, pont a dilis viselkedése miatt, holott a film próbálja normális emberként eladni. esélye nincsa normális életre, és pont ezért ilyen szomorú film. én 2x vagy 3x megnéztem már és legalább 10/7, ha nem 8. ja és don cheadle még mindíg kurvanagy.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2010.05.31. 22:11:14

ja és nagyon is jó, hogy írál róla postot, annak ellenére, hogy nem vagyunk 1 véleményen.

aRobid 2010.05.31. 22:39:51

nem volt pocsék, de nálam a dráma rész szinte egyáltalán nem adta. pedig elvileg dráma..kinek mi.
süti beállítások módosítása