HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.01.02. 07:21 Znono

The Drop - Piszkos Pénz

the-drop-movie-poster.jpg

 

Ez egy olyan film amit minden helyen éltetnek, de legalábbis kedvelnek, számomra viszont felfoghatatlan, hogy miért. Ugyanis beszámolóm tárgya számomra nem több mint egy kiváló színészi gárda által felvonultatott vény nélküli altató..........

A történet középpontjában Bob áll, aki csaposként dolgozik nagybátyja, Marv bárjában. Ebben a bárban azonban nem csak az italozás megy, hanem a csecsen maffia piszkos pénze is, hiszen a bár már régóta nem Marv tulajdona, ugyanis az ő birtokukba került, akik itt intézik el alvilági ügyleteiket. Az események azonban akkor indulnak útnak, amikor Bob egy kölyök kutyust talál az egyik kukában, és befogadja őt, aminek köszönhetően nem csak egy csinos lánnyal, de annak expasijával is megismerkedik..........

Van egy elfogadható alap amit ugye egy könyv szolgáltat és ennek a filmnek köszönhetően csak még határozottabban állok annak a tábornak az oldalára akik szerint ha fognak egy jó írót és annak pár művét mozgóképre konvertálják az még nem garancia arra, hogy minden nemű ilyesfajta próbálkozás sikeres lesz. Hiszen az első pár adaptáció a legsikeresebb művekkel kezdődik, nemhiába van meg itt is a rangsor ugye. Tehát a minőségi romlás témától függetlenül biztosan borítékolható. A film lassú, unalmas, vontatott tempóját pedig nem szabad teljességgel a könyv nyakába varrni, egyszerűen csak hiba csúszott a koncepcióba amikor a könyvet forgatókönyvvé varázsolták. Mert ez a patak a szükségesnél is lassabb mederben csordogál, melybe csak azért nem fullad bele a néző, mert a kiváló színészek David Hasselhoffot is megszégyenítő lelkesedéssel mentik ki őket a vízből.

Merthogy Noomi Rapace és Tom Hardy remekül játszottak együtt, utóbbi mesterien nyomta el legendás Brit akcentusát ( kár, hogy ez a Batman trilógia utolsó részében nem sikerült Neki ). James Gandolfini pedig utolsó e-világi szerepében hozta azt amit mindenki várt tőle, azt amiért mindig is szerettük.

Vérzik a szívem, hogy nem ajánlhatom szívből ezt a filmet, hiszen manapság szinte senki sem jár moziba azért, hogy jó alakításokat lásson. Ezen felül pedig a film valóban annyira unalmas néhol, hogy egy kiadós alvás bevezetéseként inkább választanám hangszalagon a csipkerózsikát, mint beszámolóm tárgyát. Kár érte.

6/10

Szólj hozzá!

Címkék: unalmas 2014 Noomi Rapace Tom Hardy James Gandolfini piszkos pénz


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr637031991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása