HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.11.02. 09:49 Znono

Hercules

letöltés (2)_1.jpg

Vajon létezik-e olyan film, mely nem árul zsákbamacskát és már az első percekben elhessegeti a jó film reményének sűrű fátyol fellegeit a naiv néző orra elől? Ha eddig ilyen filmmel nem volt még dolga az embernek akkor nem kell tovább keresgélni, mert a Hercules bizony az a film! Annyira rossz, hogy nem is igazán méltó arra, hogy bárki szót emeljen érte, vagy akár csak egy hosszú összetett mondat egy rövidke részeként megemlítse. Én is csak azért teszem, hogy megkíméljek mindenkit ettől a rettenettől.



Először is Hercules legyen már Hercules a büdös kurva életbe! Az általam olyannyira kedvel Görög mitológia egyik legnagyszerűbb hőse még csak köszönő viszonyban sincs Dwayne Johnson Herculesével. Fogjuk rá, hogy az ereje még csak-csak valamivel nagyobb mint egy átlag halandóé, de amúgy a filmben látható karakter nem több mint egy kismiska, vagy mint egy kiugrott pankrátor. Hopsz. Nem elég, hogy Hercules karaktere egy önismétlő bárgyú barom, aki bárhova is teszi be feltételezhetően savanyú szagú lábát, ott minden esetben ügyeletes helyi celebként, vagy sokkal inkább Pataki Attila bölcselkedő összesét terjesztő térítőként funkcionál. Mindezt teszi egy aranyra éhes zsoldos bőrébe bújva. Mert hogy a történet szerint Herculesnek és pereputtyának már csak a klisébomba " one last job" van hátra, mielőtt nyugdíjba vonulnának. De komolyan. Ha valakit a nagy Zeusz felesége a fitymájánál fellógatva akar látni az nem nagyon vonulhat nyugdíjba, kb addig még meg nem hal. Mindezzel csupán arra próbálok utalni, hogy nem csak úgy egyszerűen megerőszakolták a mitológia egyik legjobb történetét, sokkal inkább kihasználták és eldobták mint a naiv lányokat egy gina áztatta éjszaka után. 

A film címéből kiindulva okkal várhatja a néző, hogy egy mitológiai filmet fog a magáévá tenni, de itt erről szó sincs. Egy sima kardozós adok-kapok film lett ez abból a sablonos és unalmas fajtából. Ha pedig egy film a címével megtéveszti, de hagy éljek sokkalta szalonképtelenebb, ám szélesebb körben ismertebb szóval, átbassza a nézőt akkor nem is értem, hogy az alkotók várnak-e egyáltalán valami pozitívat a csalódott nézőktől? Még csak meg sem próbálták kiköszörülni a csorbát normális párbeszédekkel, vagy egy kis humorral, esetleg érdekesebb karakterekkel, élénkebb díszlettel vagy csupán értékelhetőbb látvánnyal és trükkökkel. A digitális effektekért felelős csapatot pedig remélem, hogy kötél általi halállal sújtották, de legalább az egérkattintgató mutatóujjuktól bízom benne, hogy megszabadították őket. Mert nem szabad hagyni, hogy ilyen szörnyűség még egyszer megtörténjen a filmvásznon.

A bugyuta történet és Dwayne Johnson kéz a kézben mészárolják le a filmet, megspékelve ezt az ultragázmegaciki CGI vel, melyhez oly szívesen asszisztáltak a mellékalakok valamint az az agyzsibbasztó klisédömping, melyet még csak meg sem próbáltak elkerülni. Mi Magyarok pedig ismét büszkén kihúzhatjuk magunknak, hogy egy a legalja Die Hard 5 után ismét egy hollywoodi üres semmitérő mocsokhoz sikerült büszke országunk területével asszisztáltunk ( mert ugye itt forgatták a filmet ) . Bár ezért kurvára felesleges volt ennyit utazni.

Ez a film moziban 1650 forint.
Internetről letöltve közepes minőségben 1500 forint lett volna az internetadónak köszönhetően. De inkább fizetek, minthogy még egyszer meg kelljen néznem.

4/10 

Szólj hozzá!

Címkék: csalás unalmas hercules 2014 mitológia Rock Dwayne Johnson


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr996856041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása