HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.08.30. 22:37 Shakes

Wolf Creek 2

wolf_creel_2.jpg

Nyolc év elteltével Greg Mclean rendező úgy gondolta, hogy az elég szép sikereket elért első rész után (rendesen rákészülve) összedobja a Wolf Creek címre hallgató, erősen 18+ kategóriás horror-thriller mozi második felvonását. Nagyon is jól tette, mert bár nem kavart akkora port mint annak idején az első, igazán jól sikerült.

Szerintem vagyunk azért néhányan akik már 2005-ben is végignéztük Mick Taylor turista utáló, embereket kínzó őrületét. A második rész legfőképp abban különbözik az elsőtől, hogy pörgősebb, több szereplős, véresebb és még a hangulata is baromira eltalált (mondjuk azzal az elsőnél sem volt gond).
Történetünk szerint Mick (John Jarratt) igazi Ausztál vadász, akinek a töke tele van a sok hülye látogatóval, akik tönkre teszik szeretett hazáját. Ezért nemes egyszerűséggel akinek a viselkedése nem szimpatikus neki, azt megöli. Vagy megkínozza és megöli. Szóval nem jár jól senki aki vele találkozik na. Valamint ennél a sztorinál még simán hihető is az "igaz történet alapján" sablon szöveg.

Ausztrál mozi lévén kegyetlen jó helyszíneken lett forgatva és annak ellenére, hogy szinte végig fényes nappal játszódik lüktető tempót diktál. Néhány vicces jelenettel, oda illő zenével, óriási párbeszédekkel és rendőr, kenguru (!!!!) gyilkolással tarkítva. Nem spóroltak a vérrel, de még az autók "gyilkolásával" sem.
Ja és óriási pozitívum, hogy a főszereplő főgonosz 8 év elteltével is ugyan az az elvetemült színész.

Néhol kicsit komolytalannak tűnik a film teljesen szándékosan, de ez csak illúzió és kicsit emészthetőbbé akarja tenni azt a kegyetlenséget, embertelenséget amit egy erős másfél órában elénk tár.
A műfaj kedvelőinek és akik látták az első részt és tetszett nekik, abszolút megéri ráfordítani az időt. A legkisebb mértékben sem fog csalódást okozni. Hozza azt a szintet amit az elődje, pedig mostanság elég kevés folytatás mondhatja ezt el magáról. S mivel ilyen kellemes csalódás volt:

7/10

 

Szólj hozzá!

Címkék: horror 2013 wolf creek 2


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr866651401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása