HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.08.15. 21:34 Znono

Lucy

 

images (9).jpg

 

Ismét gazdagodtam egy amolyan tipikus " ha láttad az előzetest akkor láttad a filmet " élménnyel. Illetve amit kaptam ettől az alkotástól az inkább csalódás, mintsem élmény. Szódával azért elmegy. Egyszer. Ha nagyon meleg van. Meg akkor már kell jég is. De akkor már miért nem iszunk fröccsöt?

 

A történet szerint Lucy egy kábítószer csempész banda kezei közé kerül akik Európába próbálnak becsempészni egy új fajta drogot. Lucy-t elkábítják, és a hasába varrják a " csomagot ", mely aztán megsérül és a főhősnő testébe szivárog. Ettől pedig Lucy hirtelen agyának nem csak 10%-át kezdi el használni, mint embertársai, hanem idővel egyre többet. Rövidesen emberfeletti képességekre tesz szert, mellyel bosszút áll azokon akinek ezt az állapotot köszönheti.

Egy nagyon eredeti ötlet nagyon ostoba történetbe ágyazva, közepes szintű kivitelezéssel és néhol ötletes vizuális megvalósítással, karakterek nélkül. Ha valaki lusta olvasni bővebbet a filmről akkor itt meg is állhat, mert a tömör lényeg ott rejtőzik az ezt megelőző mondatban. Akit érdekel a részletesebb okfejtés az folytassa tovább nyugodtan.

Hát akkor hello and welcome. Kezdjük az eredeti történettel. Egy olyan szereplő aki képes agyának majdnem 100%-át használni, manipulálva ezzel saját testét, környezetét, embertársait, a technológiát és mindent amit csak akar, ráadásul ez a karakter még felettébb sexi is az minden ok arra, hogy az ember jegyet váltson a filmre. De a naiv nézői lelkesedés körülbelül eddig tart. A változást kiváltó ok, a drog. szükségszerű mint indok, ráadásul mindig aktuális problémája ez társadalmunknak, ezért ez még talán vállalható is lenne. Ám az nem hogy a film feje felett ott lebeg az örök kérdés Damoklész kardjaként, hogy Lucy szervezete miért reagál így a drogra. Erre a kérdésre nem kapunk választ és emiatt jogos a kérdés, hogy mi a picsáért is izguljak ezért a kis szösziért, ha benne semmi különleges sincs. Eléggé elgáncsolja ezt az amúgy sem túl okos koncepciót.Tehát a történet és a főhős kapcsolatát erős homály fedi. Mit ahogy a célt is. Egyszerűen a film nem tart sehová, csak úgy történnek benne dolgok és pont.

Aztán itt van a karakter reakciója a változásra. Felfoghatatlan. Egyszerűen csak elhagyják az emberi érzések és egy rohadt sexi terminátorrá változik. Ennyi. Attól a ponttól Ms. Johansson-nak színészkednie sem kellett ( könnyű lóvé ). Ahogy könnyen szerezte a pénzt Morgan Freeman is aki mintha csak egy leegyszerűsített evolúciós enciklopédiát magolt volna be, vagy olvasta volna kinagyítva az operatőr válla felett. Bohóckodott még egy csúnya orrú ( gondolom Francia ) színész is, de minek? A fő gonosz pedig ( már ha volt ) egy súlytalan, üres, mogorva valaki, aki képtelen emberi nyelven megszólalni. Ha volt forgatókönyv akkor azt a forgatás első napján elvesztették, vagy elhasználták a stáb tagjai wc papírnak. Ez örök rejtély marad, de attól a tény még tény: a franc se tudja miből dolgoztak ezek az emberek. A film időérzékéről pedig már csak említést sem akarok tenni. Egyszerűen képtelenség behatárolni a film által használt idősíkot.

Vizuálisan azért értek kellemes ingerek, mint az ahogy Lucy látja az információáramlást, vagy ahogy telefont hallgat le a taxiban mindenféle eszköz nélkül. Néhány ellenfél likvidálása is hatásos volt. De sajnos körülbelül ennyi a filmben található pozitívumok listája.

A rendezés? Annyira tipikusan Luc Bessonos, hogy az már szinte Luc Besson. Bessonos autósüldözés, a Bessonos párizsban, ahogy Bessonosan repülnek az autók és olyan sok rendőrautó törik rommá Bessonosan, hogy az valami félelmetes. Mintha csak egy Taxi filmet néztem volna. Amúgy ennek az embernek mi baja Peugeot autókkal?

Ez a film egy antikaraktereket értelmetlenül felsorakoztató, teljesen feleslegesen alkalmazó szokásos Luc Besson agymenés mely annyira tipikus, annyira egysíkú és annyira elmondott mindent a bemutatókban, hogy szinte pofátlanság azt filmszínházakban vetíteni. Legális rablásnak vagy sokkal inkább pofátlan megtévesztésnek nevezném ezt a filmet melyért számomra méltó büntetés volt kiperkálni az életemből elvett számomra oly értékes 80 percet.

6/10

Szólj hozzá!

Címkék: francia peugeot akció csalódás Scarlett Johansson Agy Luc Besson Tipikus


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr56607681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása