HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.06.30. 19:31 Znono

300: A Birodalom Hajnala.

300-ROAE-5 (1).jpg

 

 

Az óriási sikerű, korszakalkotó, egyedi képi világgal rendelkező 300 című képregény adaptáció nem kerülhette el a sikerfilmek sanyarú sorsát és kapott egy hozzá teljességgel méltatlan folytatást. A végeredmény? Még a Haiyan tájfunt is felülmúló katasztrófa.

A tartalom? Folytatódnak a 300 történései, ide-oda ugrálva az időben, miközben jobban megismerjük Xerxest és Artemisia-t valamint rádöbbenünk, hogy mit is ért el Leonidas és a 300 hős spártai katona. Eközben a Görögök szembenéznek a Perzsa hajóhadakkal és folytatódik a háború.

 

Kezdem ott, hogy szerintem hol is bukott meg ez a több sebből is vérző produkció. Első és legfontosabb a látvány, amire bár komoly panasz nem lehetett 8 évvel ezelőtt, de mivel azóta boldog-boldogtalan alkalmazta ezt a technológiát, így az vitathatatlanul elfásult, unalmas és semmi újdonságot nem képes már hozni, de még csak meg sem próbálták feldobni azt. S mivel megannyi gagyi paródiafilm is alkalmazta ezt a fajta látvány világot pár jeleneténél, úgy már komolyan sem vehető. Erre építeni pedig egy egész filmet ebben a tekintetben óriási baklövés volt. Ennek tudatában legalább szerkezetileg erős, jól felépített filmet kellett volna összerakni, de nem így lett és legnagyobb sajnálatomra még a grandiózusnak szánt jelenetek sem tűnnek többnek mint egy csata a sok közül. Arról nem is beszélve, hogy komolyan amúgy sem vehető az egész mert egy több száz hajós flotta ki, majd visszavezényléséhez elég csupán pár óra.S a megfáradt harcosok feltöltődésére sem kell több idő és egy kimerítő csata után csak annyit hápognak végig, hogy " Na majd holnap újra támadunk ". Egyszerűen nem lehet komolyan venni. Ha sikerül túllendülnünk a szép, ám már elcsépelt látványon, az üres és súlytalan akciókon és a szerkezetileg borzalmas felépítésen akkor sajnos jön a következő csapás: a szereplőgárda.

 

Lehetetlen nem észrevenni, hogy a filmet Eva Greennel próbálták értékesíteni aki a jókora gázsijának köszönhetően egy teljesen üres és felesleges sex jelenet alkalmával még a textilt is képes volt ledobni magáról és még cicit villantott. De még ez sem feledteti azt a túljátszott ripacskodást amit művelt. Green kisasszony egyszerűen túl bájos, hogy hiteles gonosz legyen és ehhez még az is kevés, hogy tucatszám belezi ki az izmos görögöket. Próbál is rátenni egy lapáttal úgy hogy összehúzott szemöldökkel, hátrahúzott szemgolyókkal, a szemürege mögül morcosan bambul, majd ajkait a gravitáció oltárán feláldozva a földig lógatja azokat. Szörnyű. A többi " B " listás sorozatszínészről pedig megpróbálok megfeledkezni, mint ahogy az általam olyannyira tehetségtelennek tartott Lena Headeyről is. Tegyünk úgy mintha ott sem lettek volna jó? Ja és volt főhős? Mert a szakállas üvöltöző harcos nem volt több csupán mint egy kötelező kelléke a filmnek akár csak a megannyi elkoptatott penge.

 

Egyértelmű csalódás, melyet még Eva Green cicivillantása sem képes megmenteni. Pedig ő volt Bond nője baszki! Kár volt várni a filmmel 8 évet. Addig kellett volna ütni a vasat amíg meleg, mert a film alapjául szolgáló látvány elavult és unalmas amit tovább rontottak a minősíthetetlenül gagyi és értelmetlenül eltúlzott cgi vér látványával és mennyiségével. A film messze elkerülendő, még akkor is ha köze van a 300 hoz.

 

4/10

Szólj hozzá!

Címkék: folytatás vér eva 300 unalmas látvány green cici cgi 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr456459985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása