HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.05.03. 21:44 Shakes

Chilling Visions: 5 Senses of Fear

chilling_visions.jpg

Hat rendező öt rövidfilmmel jelentkezik, aminek a témája az ember 5 érzékszerve. Vagyis ezekre asszociálva próbálnak valami horror szösszeneteket összedobálni egymás után. Az ötlet jó, a kivitelezéssel sincs gond bár néhol érzékelhetőek a minimalista megoldások, de ez egyáltalán nem zavaró. Pláne, hogy kezdő rendezők kezébe adták ez egész projektet.

Mint már mondottam öt érzékszervünkre kihegyezve próbálnak minket riogatni, de mivel az elsőt leszámítva - ami majd fél óra -, a többi elég rövidkére sikerült így nagyon a történetekbe nem is mennék bele mert csak agyon spoilerezném az amúgy sem túlságosan tartalmas sztorikat.

Közelítsük meg azonban onnan az egész dolgot, hogy valójában nagyon jó ötlet volt szinte teljesen kezdő rendezők kezébe adni ezt a mozit. Eric England az egyikük (akiről épp az előző Contracted postom szólt), de találkozhatunk a 22 éves Emily Hagins koncepciójával sőt, Miko Hughes eddigi egyetlen rendezése is látható. Akinek a neve elsőre senkinek nem fog beugrani, de mondjuk úgy hogy jóval sikeresebb gyermekszínész volt, mint felnőtt: A kód neve Merkúr, Kedvencek temetője? Na ugye hogy egyből ismerősebb!

Ugyebár mostanában ezek a rövidfilmes horror megoldások is kezdenek befutni (VHS 1-2, The ABCs of Death, de már 2004-ben az Ázsiában az Extrém esetek, vagy a személyes kedvencem 2009ből - szintén Ázsiából - a Phobia 2), amik kellenek is, mert rengeteg horror azért lesz elcseszetten unalmas, mert a téma egyszerűen kimerül 40-50 percben, de a műsoridőt ugye ki kell húzni valahogy. Így pedig változatosabb, kisebb adagokban és több ötletből.

Ez a megoldás nem egyszerű:

Norbink egyből magához nyúl, hogy a VHS-hez hasonlítottam, de azért nagyon messze nem köthetőek egymáshoz. Egy jó próbálkozás amiből sokkal többet is ki lehetett volna hozni, viszont lehetőséget adtak több kezdőnek, hogy találkozhassunk velük a későbbiekben horror színtéren. Van egy olyan érzésem, hogy Eric England erre elég jó eséllyel pályázik.. Egy megnézést simán rá lehet szánni.

4/10

Szólj hozzá!

Címkék: horror eric england 2013 chilling visions


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr406114733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása