HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.01.06. 12:45 Shakes

You're Next

youre_next.jpg

Adam Wingard neve a modern horror rajongók közt egyre inkább terjed, nem oktalanul. Ő, Ti West és Simon Barrett (akik általában szerepelnek is saját alkotásaikban)  felelős főként a V/H/S című agymenésért, valamint az ABS's of Death-ben is volt egy részletük. Visszatérve, ez a film 2011-ben már szerepelt több fesztiválon is, de több mint 2 évet kellett várni rá, hogy kidobják a nagyközönség elé.

Történetünk roppant egyszerű, tipikus kergetőzős horror. Davisonék házassági évfordulót tartanak, a várostól távol eső óriási birtokukon. Összegyűlik a rokonság egy ismerkedős hétvégére, ám az első este maszkos gyilkosok törnek rájuk és módszeresen egyesével elkezdik kivégezni a család tagjait. Valaki azonban van köztük, aki kicsit többet tud a túlélésről mint az átlag emberek.

Maga a cselekmény elég kiszámítható, bármennyire is próbáltak hatalmasnak vélt csattanóval szolgálni nagyjából a felénél rájön az ember, hogy tulajdonképpen miről is szól ez az egész. Szerencsére ennek ellenére nem lett izzadtság szagú vagy totálisan elcsépelt, bár alapjáraton túl sokat kihozni,  egy egy helyszínes, kergetőzős horrorból, nem kis mutatvány. A színészek totál közép kategóriások, senki igazán híres, vagy nagyot alakító. Hozzák a kötelezőt, vagy az alatt egy kicsivel.

Érdekes módon a sajtó, és a közönség visszhangja is meggyőző lett, bár szerintem már egy kicsit túl meggyőző is, mert valójában én egy elég extra filmre számítottam a beharangok alapján, és nem volt az. Semmilyen téren. Aztán utána elgondolkoztam rajta, hogy a mélyen tisztelt nagyérdemű talán mostanában nem látott ilyen kergetőzős, otthont lerohanós, igazán véres horror-thrillert és ez már nagyon étvágycsillapító volna? Meglehet.

Mindenki a Hivatlanokra (Strangers) asszociál mostanság ha home-invasion filmről van szó, érdekes, pont 2 nappal ez előtt néztem meg (újra), mert bennem nem hagyott mély nyomokat és (újra) kíváncsi voltam rá. Majd a következő postban részletesebben kitérek rá is.

Összegezvén a látottakat, Wingard mindenképp egy tehetséges rendező lehet a jövőben (is) ha marad ezen a vonalon és megpróbál kicsit mindig beújítani. A legnagyobb bajom, hogy ami kötelező lenne egy ilyen filmnél, nem volt egyáltalán (nem hogy félelmetes) még nyomasztó sem. Ennek ellenére egy megnézést mindenképp megér ha szereted a horror-thriller kategóriát, viszont ha nagy fan vagy nem fog túlzottan sokat nyújtani. Nekem épp ezért, figyelembe véve, hogy nem olyan marketinggel dolgoznak mint mondjuk a már említett Hivatlanok (ennek ellenére simán hozza azt a szintet) megér egy:
6/10-et.

2 komment

Címkék: next 2011 adam youre wingatd


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr945738189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2014.01.06. 14:42:18

6,7-es imdb pontszám az ilyen típusú filmeknél már eléggé jónak számít. Kár, hogy személy szerint nem rajongok a zsánerért, de ha egyszer úgy adódik, akkor meglesem majd.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2014.01.07. 12:46:37

bizony, nagyon jónak számít a 6,7.
süti beállítások módosítása