HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.08.25. 08:20 Znono

Cockneys vs Zombies

73ecd0c56854df256a3a50221dda2ca1.jpg

 

Kérdés: Mi történik ha a beteg lelkem, érdekes humorvilágom és kicsiny szívem számára oly sok kedves stílus találkozik egy filmben? Természetesen önfeledt szórakozás melynek köszönhető egy már oly régóta várt igazán pazar filmes élmény.


Angliában járunk ahol felüti fejét egy megállíthatatlannak tűnő zombijárvány, miközben hőseink egy bankrablásból befolyt pénzzel szeretnék segíteni szeretett nagyapjukat.

A történet nem tárja elétek, ezért rajtam a sor, hogy megtegyem: ez egy tipikus Angol horror-vígjáték, szerencsénkre a minőségibb fajtából. Leginkább a Haláli Hullák Hajnalához lehetne hasonlítani humora, kivitelezése és nem utolsó sorban környezete miatt. A film humorvilágát remekül eltalálták az alkotók, nem az a "sírva röhögős" fajta ( bár akad pár olyan is ) hanem inkább a szánkat folyamatosan mosolyra ingerlő, bárgyú, kínos és tanulságos poénokra helyezték a fő hangsúlyt. Ezek pedig szünet nélkül követik egymást, tehát a film egy pillanatra sem hagyja, hogy mosolyra fakasztott ajkaink a standard pozícióba álljanak vissza. A film első negyedében a karakterek megismertetését cseppet sem egyedi ám annál mulatságosabb módon valósították meg, amolyan pár másodperces kifejezetten vicces visszaemlékezésekkel, melyeket rendre visszatekertem annyira gyorsak voltak, viszont kénytelen voltam rá, hogy rendesen kinevethessem magam rajtuk. A film egyik fele a bankrabló fiatalokkal foglalkozik, a másik pedig egy nyugdíjasházba bezárkózott idősek vicces kálváriáját mutatja meg. A film mindkét fő történeti szála tartogat magában megannyi már számtalanszor említett humort és nem utolsó sorban rengeteg vért és zombikat.

Nem látszik a filmen, hogy túl sok pénzbe került volna, mégis az igényes kivitelezés elismerésre méltó. A kihalt Londont bár lezavarták pár távoli képpel, lángoló épülettel, viszont az utcai helyszínekkel láthatóan sokat foglalkoztak. Szembetűnő, hogy minden kültéri jelenet hátterében valahonnan folyamatosan olyan vastag fekete füst gomolyog, amit még a Lost Smokie-ja is megirigyelhetne. Ám ez elég komoly jelentőséggel bír, hiszen ebből is látszik, hogy egyik hatóság sem fog tudni segíteni a bajbajutottakon. A zombikat, a vért, a csonkolásokat, a szétszakadt testeket, a kaszabolást és minden mást ami egy jó zombifilm elengedhetetlen kelléke pazarul csinálták meg és egyáltalán nem fukarkodtak velük. Külön öröm, hogy az egész film fényes nappal játszódik ezért valóban mindent rendesen láthatunk. Végre egy zombifilm mely hanyagolja a kényszerűen a sötétbe száműzött jeleneteket. Az egyik legnagyobb pozitívum, hogy a legtöbb zombifilmmel ellentétben a karakterek számára nem ismeretlenek a zombik. Mindegy hogy honnan filmekből vagy könyvekből, de itt egyből tudják, hogy mik azok a zombik, mit kell tenni ellenük stb. Ergo helyzeti előnyből indulnak más zombi filmek karaktereivel szemben és ezt okosan ki is használják melynek köszönhetően egyből módszeresen kezdik el kaszabolni az agyatlan élőhalottakat a nézők legnagyobb örömére. 

Ez a film annyira Angol, hogy ha akarná sem tudná letagadni azt. Nem csak a fanyar humor, a tipikus ( általam imádott ) Angol akcentus, az ismerős Angol színészek, a képi világ miatt, hanem azért is mert eme nemzet által elítélt ( de mégis a náluk leginkább elhíresült ) tevékenységet is hajlandó volt kifigurázni a zombik által ( focihuligánok ). 

Nem árulok zsákbamacskát, ez a film kurva jó volt. Minden perce megérte. A vígjátékok és a zombi filmek kedvelőinek kötelező darab, azok mellett akiknek tetszett a Haláli Hullák Hajnala. Megtekintése kizárólag eredeti nyelven ajánlott! Elfogultságom ezen filmekkel kapcsolatban bár látszik a pontozáson, de jelen helyzetben ezt hajlandó vagyok pont leszarni.........

8/10

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr465475965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.08.25. 13:59:47

Ezt már én is kinéztem magamnak :) Majd sort kerítek rá nemsokára.

Znono 2013.08.30. 08:26:29

Mielőbb tedd magadévá, várom a véleményedet!
süti beállítások módosítása