HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.07.12. 15:40 Shakes

Tűzgyűrű (Pacific Rim)

Pacific-Rim-Poster.jpg

Tegnap volt szerencsém összefutni Guillermo del Toro új, bazinagyszabású, óriásrobotos, űrlényes, sci-fi, katasztrófa, akciófilmjével. 3D-s vetítés, popcorn miegymás. Nagyon vegyes visszhangok jöttek a mozival kapcsolatban már hetek óta. Annak ellenére, hogy a kritikusoknál rendre jó eredményeket kapott, jelentek meg olyan cikkek miszerint az egész projekt bukásra van ítélve és a 200 millió dolláros költségvetést sem fogja visszahozni a stúdió számára. Őszintén szólva, én nehezen hiszem ezt el, de a napokban pontosabb számadatokat fogunk kapni, aztán majd kiderül..

Filmünk a jövőben játszódik, mikor is óriás szörnyek támadják meg a földet. Az egész bolygó összefog, hogy megoldást találjon a föld pusztulásának elkerülésére. Így óriásrobotokat építenek, amik az emberi aggyal és testtel összekapcsolva irányíthatóak, és képesek felvenni a harcot a hatalmas lényekkel.

Nagyjából erről szól amit láthatunk több mint 2 óra látványos akcióban tálalva. Tőlem igazából elég messze áll ez a műfaj, de be kell vallanom, ez mozi úgy ahogy van igazán bejött. Mivel szinte az egész megjelenés, helyszínek, robotok, szörnyek, vagyis igazából az embereket leszámítva mindent számítógéppel csináltak a 3D-s látványvilág hatalmas teret nyer magának és iszonyúan üt. Baromi látványos és élvezhető az egész, igazán tudom ajánlani, hogy moziban nézzétek meg, totál megérte.

Műfajából adódóan csak minimális komolyságot igényel a film, de azt nem mondanám (amit több cikkben is olvastam), hogy csak a kockákat érdekelné. Manapság már az is ritka, hogy nem folytatás, vagy remake formájában kapunk meg egy nagyszabású popcornmozit. Ezért kijár egy pacsi a készítőknek még akkor is, ha sokszor teljesen hiányzott a minimális logika az egészből.

Talán ott követtek el egy nagy hibát, hogy a trailer elég sokat megmutat a lényegi kérdésekből, kicsit lehetett volna sejtelmesebb is. Így mikor beültünk már tudtuk, hogy nagy vonalakban mire számíthatunk. Az meg ugye azért nem meglepő ezeknél a filmeknél, hogy elég kiszámíthatóak. Gondolok itt arra, hogy mikor ki hal meg, s miért, mikor kell a dráma és a megkönnyebbülés stb. Sajnos ugyanazon felépített gondolatmeneten megy az összes ilyen típusú hollywoodi műremek. Sablon "siker" történetstruktúra.

Nem elit színészgárdával dolgoztak a készítők, de azért lesznek ismerős arcok: Idris Elba (Spíler, Prometheus), Charlie Day (Förtelmes főnökök), Charlie Hunnam (Huligánok)..

Guillermo del Toro rendező úrnak igazán megérte ennyit dolgozni a Hellboy után következő projektjén. Ha nem akarsz túl sokat gondolkozni, csak egy 2 órás látványos akciófilmre vágysz, melegen tudom ajánlani, szerintem a műfajában egy igazán jó filmet kaptunk a Tűzgyűrűvel, én biztosra veszem, hogy a későbbiekben itthon még egyszer meg fogom nézni.

8/10

Szólj hozzá!

Címkék: scifi rim pacific elba 2013 idris tűzgyűrű


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr985402007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása