HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.06.24. 19:33 Shakes

Dark Skies

darkskies.jpg

Legújabb közönség kedvencnek kiadott tipikus "horror" popcornmozi imázs már akkor több mint sejthető volt, mikor a borító tetején feltűnt: a paranormal activity (és az Insidious) producerétől. Manapság iszonyú hatásvadász dolog ráfirkantani minden poszterre, reklámfelületre, hogy az X fős készítői gárdából kinek melyik filmhez volt köze. Bár halkan jegyezzük meg azért, hogy a producereknek általában érdemben sok köze nincs az alkotásokhoz, ők csak a tőkét adják, mégis az egyik legolcsóbb reklámfogás ez a megoldás. Egyszerű üzlet és marketing az egész.

Filmünk ebben az esetben viszont nagyon is hajaz, a borító tetején megemlített nagy testvérre, jelen esetben a paranormal activity című műremekre, amiről már hallattuk véleményünket mi is az oldalon. Tulajdonképpen egy az egyben fogja és lemásolja az elődjét, annyi különbséggel, hogy szellemek helyett beletolnak az arcunkba néhány vékony, nagyfejű ufópalántát.

Történetünk középpontja egy átlagos jelzáloghiteles amerikai család, tele a hétköznapi szürke kisegerek gondjával, bajával. Szegény embert az ág húzza elven, még betámadják őket az ufók, amit elsőre természetesen totál szkeptikusan fogadnak, de a folyamatos megmagyarázhatatlannak tűnő események rávezetik a szülőket arra, hogy ne a mi világunkban keressék a dolgok megoldását. Szerencsére szeretett internetünk mindenre megoldást talál és szembesíti őket azzal, valójában mivel is állnak szemben.

Scott Stewart rendező szereti megtalálni a képtelen témákat. Előző produkció nevesítve a Légió és a Pap - háború a vámpírok ellen - viszont ott mindkét esetben volt neki egy Paul Bettany a főszerepben. A közvélemény mindkét művet nagyon kétkedve és nehezen fogadta, ami mondjuk ki nyíltan, teljesen érthető. Végtelenül kimerített témákból dolgozott mindhárom alkalommal. Először jött az angyal-démon háború, aztán a vámpíros téma majd most az ufók. Hármójuk közül azonban még mindig a Dark Skiest emésztette a nagyközönség a legkönnyebben, ami látható a pontozásokon és a kritikákon is (mondjuk azért azt megkérdezném hogy a port.hu-s olvasó közönség mégis mit szed, hogy erre a filmre 8,1es átlagpontszám érkezett eddig). Én valószínűsítem, hogy köszönheti a jobb fogadtatást a már előre kitaposott paranormálos útnak.

Én ezzel szemben totálisan unalmasnak, vontatottnak, eseménytelennek látom ezt az egész mizériát ami ráadásul telis-tele van lopott ötletekkel. Cseppet sem volt félelmetes, tehát a horror jelzőt nem tudom megint ki aggatta rá, egy egyszernézős sci-finek még elmenne, de sokadszor is elmondom, nekem túl paranormal activity az egész, amit meg egyszerűen megvetek és még filmnek sem nevezek, nem hogy horrornak.

Minőségileg nincs gond az egésszel. A megjelenés, a színészek rendben vannak. Ami viszont hiányzik belőle az eredetiség és rengeteg kreativitás. A befejezés totálisan sablonos, elcsépelt. Szemernyi újat sem tud mutatni az egész dolog, csak úgy ellötyög a másfél óra és nem hagy maga után semmi nyomot. Ha nagyon szereted a sci-fiket és/vagy a paranormal activityt, akkor adj neki egy esélyt mindenképp. Nekem nem adta be.

2/10

Szólj hozzá!

Címkék: dark 2013 skies


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr345376186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása