HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.05.16. 08:21 Znono

Mama (Ver 2.0)

mama-poster.jpg

Az előzetest látva természetesen elkapott az inger, hogy mihamarabb magamévá tegyem a Mama című horror (?) filmet, már csak Guillermodel Toro neve miatt is. Csupán produceri minőségben tevékenykedett ( vagyis a pénzt és a nevét adta az alkotáshoz ) és ez elegendő volt arra, hogy jól palira vegyenek, vélhetően sok más potenciális nézővel együtt. De a pofon mégsem lett akkora mint azt vártam.


A történet elején egy megrázó családi tragédia közepébe csöppenünk......blablabla.

Ennyi elég is a történetről, hogy maradjanak értékelhető dolgok is a filmben, hiszen ijesztgetés nem nagyon van, ahogy azt a szellemes filmektől az ember várná, tehát fellelhető pozitívumként maradjunk a történetnél és annak kibontásánál, mely természetesen nem nélkülözi a klisés elemeket, de még így is a második leginkább értékelhető dolog a filmben. Az első helyet ilyen tekintetben a karakterfejlődés birtokolja. Egyértelműen a film legjobban bemutatott és kivitelezett eleme. Majdhogynem min
den karakter drasztikus változáson esik át a több mint másfél óra alatt, amit szépen és igényesen adagolnak szerencsére nem kapkodva ami a film fináléjáról már nem mondható el. Ott bizony volt kapkodás nem is kevés. Ám a végkifejlet kifejezetten tetszett. A karakterek szokás szerint az első órában a sötétben tapogatóznak, majd az utolsó 20 percben mindenki bevesz egy " okosbogyót " aminek köszönhetően aztán gyorsan mindent megtud, megért és már rohan is a finálé helyszínére, hogy aztán a többi főszereplővel ott kvázi véletlenül egymásba akadjanak. Sajnos a legtöbb film ettől a betegségtől szenved mostanság, tehát nagy meglepetést nem okozott, inkább csak megmosolyogtatott.


A bizonyos természetfeletti lény megalkotása és az egyéb trükkök silányak, melyek inkább a 10 évvel ezelőtti színvonalnak és stílusnak felelnek meg. A sötétséget kísérő bogarakat és körülményeket is láthattuk már vagy száz alkalommal, ahogy a zajok és zörejek melyek a lényt kísérik is inkább jellemzőek egy közepes Silent Hill epizódra. Nagy titkot tehát nem árulok el: ebben a filmben semmi újdonság, semmi egyediség nincs. Egyszerűen csak középszerű és onnan semmi sem emeli ki egy árva pillanatra sem.

A film legnagyobb hibája maga a műfaj megválasztása. Horror? Pff. Miért is? Ha ebből a történetből kivették volna azt a kevés ijesztgetést, a még kevesebb halálesetet, a csöppnyi természetfelettit és rámentek volna a tragédiára, a testvérek kapcsolatára, az összetartásra és a drámára, kicsit ismertebb színészekkel akkor egy olyan nagybetűs DRÁMÁT hozhattak volna ki ebből a történetből ami még az én " terminátor " lelkemet is megérintette volna. Így azonban marad egy közepes, sötét tónusú franctudjami, de biztosan nem horror.

5/10

2 komment

Címkék: horror dráma del toro producer cgi silány karakterfejlődés


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr175302632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2013.05.16. 12:57:23

bár ahogy nézem elég hasonló véleményen vagyunk, csak én jobban lepontoztam.

Znono 2013.05.17. 11:00:17

Sokat hezitáltam és csak az utolsó pár perc miatt járt + 1 pont.
süti beállítások módosítása