HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.04.10. 00:34 Shakes

Titokzatos folyó (Mystic River)

mystic_river.jpg

Töredelmesen bevallom, bármekkora klasszik filmnek számít, soha nem láttam. Két Oscart nyert 2003-ban, Clint Eatwood rendezte, tele van sztárokkal, szinte kivétel nélkül mindenhol jobbnál jobb értékeléseket kapott. Ezek után persze, hogy nagy durranást várunk. Nálam viszont nem durrant akkorát. Részletezzük..

Jimmy (Sean Penn), Dave (Tim Robbins) és Sean (Kevin Bacon) együtt nőnek fel Bostonban. Teljesen átlagos hétköznapjaikat beárnyékolja, mikor egy nap elrabolják Dave-et, Innentől kezdve mindhármójuk élete gyökeresen megváltozik. Aztán 25 évvel később egy különös és kegyetlen gyilkosság újra keresztezi az egykor barátok útjait.

Egyszerű hétköznapi történet, amely átcsap egy kegyetlen thrillerbe. Sok szálon fut a cselekmény, de a fő vonalat a 3 barát kapcsolata, életútja adja. Kevin Bacon szerepe nagyon fontos a filmben, mivel Jimmy és Dave között ő jelenti az úgymond egyensúlyt.

Sean Penn megkapta a legjobb férfi szereplőnek, Tim Robbins pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart, ami abban az évben elég szép eredmény, mivel a Gyűrűk ura 2. része tarolt a díjátadón. Főbb szerepekben feltűnik még Marcia Gay Harden és Laurence Fishbourne (aka Morpheus)  Itt meg is jegyezném, hogy szerintem a színészek egytől egyik kiválóan játszottak. Mindenki a helyén volt, mindenki hozta a kötelezőt. De..

A film nekem nagyon nyögvenyelős. Egyszerűen totálisan elvan nyújtva benne minden egyes párbeszéd, cselekmény. Nem egy lüktető thriller vagy krimi, nagyon erősen rámegy a drámai vonalára a filmnek, ami nem lenne baj, de ezáltal folyamat egyre jobban ül le az egész. Rettentő lassan adagol minden kis információmorzsát, pedig már nagyon ki vagy éhezve, hogy történjen valami drasztikus, sorsfordító banzáj. Egészen a film végéig kell várni, ami pedig egy totálisan lelombozó, kiszámítható, tök egyértelmű befejezést hoz.

Ráadásul Sean Penn karaktere teljesen kifordul önmagából a film második felére, ami érthető lenne azok után, ami történt vele az élete folyamán. Viszont az, ahogy engedi befejezni a filmet a Eastwood számomra betett teljesen, de nem akarok spoilerezni. Sajnos bármennyire is próbálok jobban belemenni történetbe, nem nagyon tudok. Ami komolyabb hangsúlyt érdemel még, hogy nagyon jól mutatja be az emberi kapcsolatokat.

Néhány igazán jó jelenettől eltekintve sírás-rívás az egész film. Mire odaértem a végére, és vártam valami igazán kemény befejezést, az arcomba  vágta ez a súlytalan semmit. Ha viszont még nem láttad akkor nézd meg, mert értékelés(em) ide vagy oda, alapműnek számít. Lehet, hogy agyon volt már hypeolva és sokkal többet vártam ezért ennyire csalódás. Így viszont nálam maximum:

6/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2003 kevin bacon tim sean eastwood river clint penn mystic robbins


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr945214417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása