HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.03.24. 23:56 Shakes

Füstölgő ászok (Smokin' Aces)

smokin_aces.jpg

A semmiből eszembe jutott, hogy előveszek egy méltatlanul elfeledett és alulértékelt, viszont annál jobb filmet. Meg is kerestem és úgy gondoltam, hogy egyben megírom mindkét részét. Viszont a duplapost nagyon nagy katyvasz lett volna, szóval meggondoltam magam. 2006-os akció-krimi műfajban jeleskedő, bizony elég kemény kis mozi lett annak idején.


Joe Carnahan rendezése az első rész, aki azóta olyan filmeket csinált mint a Szupercsapat vagy a Fehér pokol. Az viszont már a Füstölgő ászoknál kiderült, hogy tehetséges direktor, nem meglepő hát, hogy több nagy filmet is kapott a későbbiekben.

Buddy Israel (Jeremy Piven) a legmenőbb showman Las Vegasban. Nagyon jó kapcsolatot ápol a legkeményebb maffia főnökkel, Primo Sparazza-val. Az FBI egymás után számolja fel a bandákat, egyre inkább végét járja a szervezet bűnözés. Legjobb esélye, hogy mentse magát, ha koronatanúként vall a bandavezér ellen. Így tiszta lappal kezdhet és természetesen tanúvédelmi program alá helyezik. Csakhogy ezt kiszagolják a gengszterek és minden áron megpróbálják eltenni láb alól még mielőtt megállapodna a hatósággal. Ezért egy nagy csapat keményen képzett bérgyilkost állítanak rá, és aki elsőként öli meg azé az egy millió dolláros vérdíj.

Sokan azt rótták fel a film legnagyobb hibájának, hogy túl sokáig ''altat'' mire beindul az igazi akció rész. Valóban kicsit lassan éri el a kritikus pontját, de kellett a felvezetés, hogy a végén szépen összeálljon egy egésszé a kép. Ami ráadásul egy nagyon jó kis sztori lett. Ezt a csontig lerágott egyszerűnek hangzó témát nagyon megcsavarták ebben a filmben. Nálam Carnahan aki nem csak rendezett, hanem az írást is magára vállalta, minimum még egy piros pontot megérdemel ezért. Baromi jó munkát végzett.

Ráadásként olyan neveket vonultatott fel a filmben, hogy garantáltan nagy érdeklődés fogadta a premiert. Szándékosan hagytam a ki a színészeket a sztoriból, mert a olyan sok szálon fut a történet, hogy nehéz lett volna néhány soros összefoglalóban megemlíteni mindenkit. Itt viszont jöhet a felsorolás: Jeremy Piven (Sulihuligánok, Törtetők, Spíler), Ryan Reynolds (Test csere, Buliszerviz), Ray Liotta (Nagymenők), Ben Affleck (Tolvajok városa, Argo), Alicia Keys, Andy Garcia (Keresztapa 3., Ocean's Eleven) csak hogy néhányukat megemlítsem.

Közülük is kiemelném Jeremy Pivent és Reynoldsot akik mindketten valami eszméletlen nagyot játszanak.  Nálam még egy hatalmas piros pont, hogy Alicia Keys-t végre láttuk filmben szerepelni, nem is volt rossz.

Összegezve azt kell, hogy mondjam, minden a helyén volt. Nagyon jó sztori, baromi jó dialektusok, néhány őrült poén, látványos akció, jól eltalált karakterek, fantasztikus filmzene. Apropó! Filmzene. Clint Mansell komponálta a soundtracket aki olyan mozik alá írt már hatalmas hangulatot adó dallamokat, mint a Rekviem egy álomért, A forrás, A pankrátor vagy a Fekete Hattyú. Szóval szinte minden megvolt amit elvárna a néző egy ilyen filmtől. Sokadszorra is élvezetes volt. Badass movie!

8/10

Szólj hozzá!

Címkék: 2006 ryan smokin aces jeremy reynolds piven


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr275166575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása