HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.07.09. 19:00 aRobid

Alice In Wonderland (2010)

Sokan izgatottan vártuk, hogy mi fog kisülni, ha Tim Burton ráteszi a kezét egy ilyen LSD szagú gyermektörténetre. Az eredmény nem lett annyira kielégítő, mint amekkora lehetőséget nyújtott.

A filmet a gyermek sztori folytatásának is tekinthetjük, mivel Alice már tini-arisztokrata. Folyamatosan a csodaországról álmodik és nem is emlékszik, hogy valójában már járt ott. Aztán egyszercsak – mielőtt elegyezné egy gazdag karótnyelt ginger kölyök – meglát egy nyulat futkározni mellényben. Elkezdi követni, beleesik egy lyukba és irány Wonderland, ahol megismerkedik Mad Hatterrel, Chesire Cat-tel, meg pár sidekick-el. Innentől epic story: meg kell törni a gonosz vörös királynő hatalmát (Helena Boham Carter), hogy húga a fehér királynő kerüljön hatalomra (Anna Hathaway), aki jófej. Ehhez meg kell küzdeni a sárkánygyíkkal.

És akkor a probléma: Wonderland műanyag lett. Olyan mintha Tim Burton saját magát akarná kiparodizálni, túl giccses, túl sok a CGI és az egész valahogy olyan semmilyen hatást kelt. Ez sajnos az egész film hangulatára ráteszi a bélyeget, mivel szinte az egész film háttere CGI. Hozzá kell tenni, hogy volt pár jelenet ami jót tett a szemnek.

A színészekkel semmi probléma nem volt, Depp és Boham-Carter kényelmesen elvitte a hátán a filmet, elég sok vicces pillanatot okozva. Alice-t is eltalálták castingkor, jó választás volt. A zene is jó volt, illett az eseményekhez, de senki ne várja Tim Burton-től megszokott creepy dallamokat.

Összegzésként, az Alice nem lett rossz, de messze van az előzetes elvárásaimtól. Elég magas labda volt, de sajnos túl nagyot ütött bele Burton. Ennek az eredményeképp kaptunk, egy feledhető, de aranyos filmet (minden korosztálynak), jó pár poénnal, jó színészekkel, és túlbonyolított, computerizált Wonderland-del. Ez vasszigorral 6/10, pedig volt benne potenciál...

 

aRobid.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr62141595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása