HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.05.11. 18:02 aRobid

Cop Out (Két Kopper)

 

Sajnos egy ideje eltűntek a nyomozó-haveros vígjátékok, de szerencsére Cop Out, Kevin Smith rendezésében szállította az idei adagot. 

Ne tévesszen meg senkit, Kevin Smith csupán rendező, tehát senki ne számítson Clerks féle életképre, sem a jól megszokott szereplőgárdára. Az egyetlen Smith-filmből ismerős arc az Jason Lee, aki egy kis szerepet kapott, de kifejezetten örültem mikor megláttam. Ezzel szemben egész komoly szereplőgárda gyűlt össze. A két főszereplő (Bruce Willis és Tracy Morgan) mellett, feltűnik pl. a konkurens zsarupár szerepében a hülyegyerek az OC-ből (Adam Brody), és Kevin Pollak is.

A sztori röviden. Tehát van Jimmy (B. Willis) és Paul (T. Morgan) két zsaru, akik elcsesznek egy akciót, ezért fizu nélküli kényszerszabira küldi őket a nem-fekete rendőrfőnök. Jimnek így nincs más választása, el kell adnia a 80 000$-t érő baseballkártyáját, hogy finanszírozni tudja lánya esküvőjét (a lányát a Eurotrip-es csajszi játsza). De épp mielőtt eladná, kirabolják a gyűjtő boltját, és elviszik a kártyáját is. Szóval Jim elkezd nyomozni Paullal a kártya előkerítése reményében és belekeverednek egy elég komoly drogbizniszbe. Innentől, jöhetnek a poénhegyek, meg a lövöldözés.

Amikor a trailert néztem, felmerült bennem, hogy Tracy Morgan miatt idegesítő lesz, de valójában nagy arc, sokszor hangosan felröhögtem miatta (bár valakit lehet nem hat meg, mivel szegényem stílusából adódóan ordibálva beszél). Bruce Willis adja a megfontoltabb, tapasztaltabb nyomozót (vagymit), de ő is hatalmas. Aki viszont szerintem a legnagyobbat ütött az Seann William Scott, aki egy tökhülye rablót játszik kis ideig.

Elsőre (lehet csak a fekete-fehér párosítás miatt), Martin Lawrence film félének tűnt, de szerencsére túlmutat az „őrült fehércsávó”-s poénokon, effektíve semmi rasszizmus nincs a filmben, pedig a labda fel volt dobva. Itt a hülye párbeszédek uralnak, meg Paul balfaszságai. Amúgy bírom Lawrence-t, de ide nem hiányoztak azok a poénok.

Külön jó pont a filmnek, hogy R besorolást kapott, ezért nem kell aggódni, hogy shit helyett crap-et, vagy fucking helyett freaking-et mondanak. Így persze, mérsékelt sikerre is számíthat, de amúgysem blockbuster akart lenni. Az eredeti ötlet szerint, Couple of Dicks lett volna a cím, de szerintem ők sem gondolták komolyan.

Tehát a Cop Out visszahozta nekünk kicsit cop buddy stílust. Vannak benne nagy poénok, szinte végig szórakoztat, de azért ne vegyük komolyan. 7 és 8 között hezitálok, de szerintem 7/10 lesz, mert nem tudom, meddig fogok rá emlékezni.

Hogy fognak örülni a kereskedelmi csatornák pár év múlva, hogy lesz mit agyonjátszani (már ha képesek lesznek valami értékelhető szinkront alátolni, a nevetésges magyar cím elennére).

 

aRobid.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr141992989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása