HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.05.06. 22:54 Shakes

Rec 2

Vannak még olyan ''zombis'' filmek, amik tudnak újat mutatni. A spanyol Rec második felvonása véresebbre és látványosabbra sikerült mint az első része és úgy érzem méltó utódja lett.

A film 15 perccel az első rész után játszódik, amikor a karantén alá zárt házhoz megérkezik néhány kommandós és egy speciális mentős, akiket beküldenek a bentlevők megmentésére. Természetesen ez a film is ''kézikamerás'', mint az első rész. Amikor bejutnak a házba, hamar rájönnek, hogy nem ''csak egy szokásos'' vírussal van dolguk, főleg miután elég sok furcsaságba ütköznek a tetőtéri lakásban. Csakhogy nincsenek egyedül és a hajsza folytatódik tovább.

Nagyon jól összekombinálták a készítők a 2 részt, mintha teljesen egybefolyna a két film. Szinte szünet nélkül lehetne nézni egymás után. Jobban rámentek a durva látványra, a véres jelenetekre és sikerült kissé csavarossá tenniük a filmet azzal, hogy nem egy kézikamera veszi fel az egész sztorit, hanem 3, amiket összerakva kapjuk meg a végén a teljes történetet, ami bizony nem csak egy kergetőzős-lövöldözés lesz. Szerencsére.

Rosszabbnak annyiból tartom az egynél, hogy nem érte el azt a hatást mint az elődje. Sokkal nyomasztóbb, zártabb, burkoltabb hangulata volt, mint ennek. Mivel ez több cselekményen fut, és a film közepe fele van olyan rész is, amikor nem bent a házban folynak az események, teljesen elfeledteti az emberrel azt a bezártságérzetet, amit az első sugall, amivel azt éri el a nézőben, hogy nincs kiút abból a házból. Ezt leszámítva, nagyon is jól sikerült mozi lett.

10/8

Szólj hozzá!

Címkék: 2009 rec


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr871980351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása