HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2015.01.05. 16:57 Znono

The Equalizer - A Védelmező.

a-vedelmezo-mozi-plakat.jpg

Egy, kettő, három, mély levegő, nyugalom. Egy, kettő, három, mély levegő, nyugalom. Egy, kettő, három, mély levegő, nyugalom. Akár milliószor elmormolhatnám magamban ezeket a szavakat, de akkor sem hiszem, hogy képes lennék megtalálni a pozitívumokat ebben a filmben, melyek aztán megakadályoznának abban, hogy a porba döngöljem ezt az unalomban fuldokló, szánalmas kliséhalmazt...........

Legnagyobb hibája ennek a filmnek, hogy egy idegesítő, gigantikus, savanyú sablongombóc, melyet Hollywood és a tehetségtelen forgatókönyvírók próbálnak lenyomni az ember torkán. Ám ha valaki nem rendelkezik egy Michelle Wild szerű gégeszerkezettel annak ez a próbálkozás komoly fájdalmakat fog okozni. Szeretem Denzel Washington filmjeit és itt is azt csinálta amit általában szokott, vagyis fapofával írtja az ellenséget, de ha szerencsétlen színészt, egy ekkora kupac bűzölgő bélsárba kényszerítik nyakig akkor mi mást tud tenni, mint csinálja amit szokott és imádkozik, hogy minél kevesebb kár érje a hírnevét, nehogy Bruce Willis hányattatott sorsára jusson.

Van itt minden ami miatt egy film soha a jó büdös életbe nem érdemli meg, hogy kikecmeregjen a középszerűség lápos mocsarából. Mint például a milliószor látott, feleségét elveszítő, jólelkű, múltját megbánó és emiatt vezeklő szuper-ex-titkos ügynök, aki saját halálát eljátszva a "praktikerben" melózik, eközben maszk nélküli szuperhősként segíti boldog-boldogtalan életét. Egyszerűen annyira idegesítően jólelkű és túl pozitív a karakter, hogy bármely becsületes honpolgár is simán golyót repítene a koponyájába, mert annyira irreálisan viselkedik. Valószerűtlen, hogy valaki egy elvert kurváért, csak úgy magára uszítja az egész Orosz maffiát, veszélyeztetve ezzel gondosan felépített álcáját. Halott feleségének való bizonyítási kényszere pedig egyszerűen nevetséges. ( 100 könyv ). A készítők annyira el akarták mélyíteni a karaktert, hogy azt a megfelelő mélység elérése helyett inkább elásták jó mélyre a irracionalitás gödrébe, betemették, bebetonozták és rá építették a kibaszott Pentagont. A film talán legnagyobb mellényúlása a végtelenül unalmas társalgások mellett maga a főhős karaktere lett, ha nem említem meg az idegesítő és tipikus sallangokat melyeket már John Woo óta az egész filmes világ nullára koptatott, mint például az idegesítően hatásvadász szuper lassítás az esőben egy de kurva kemény vagyok zenei aláfestéssel megspékelve. Az akciókkal viszont még csak-csak kibékültem, mert kellően voltak véresek és néhol egész kreatívra is sikerültek, de ez manapság, főleg egy ilyen idegesítő közegben édes kevésnek bizonyul.

Nem szerettem azt a filmet, mi több, inkább gyűlöltem minden egyes percét, mert annyira tucatmozi lett, melyet senkinek sem ajánlok, mert ekkora szemét még én sem vagyok. Persze Denzel rajongóknak nyilván kötelező darab lesz és minden hibája ellenére az a bizonyos réteg élvezettel fogyasztja majd, jómagam pedig bízom benne, hogy nem fekszi meg nagyon a gyomrukat. Én konkrétan rosszul voltam tőle. Unalmas, sablonos és a tipikusabbnál is tipikusabb.

5/10

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr327044597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shakes · http://www.moviebox.blog.hu 2015.01.05. 17:05:48

imádom hogy mi ketten mennyire más szemmel nézünk filmet. :DD

Znono 2015.01.05. 18:52:54

Érzem, hogy készülőben van egy Shakes VS Znono beszámoló. :D
süti beállítások módosítása