HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.01.23. 19:51 Shakes

Világvége (The World's End)

the_wolds_end.jpg

Edgar Wright új akció-vígjátéka (természetesen) Simon Pegg és Nick Frost hathatós közreműködésével. A srácok jó ideje kooperálnak már együtt. Előző filmjeik címe jó néhány embernek ismerős lesz: Paul, Vaskabátok és persze a Haláli hullák hajnala. Mindhárom nagyot durrant a maga idején. Az angol trió, természetesen jóféle brit humorral most is megörvendeztet minket, de valójában ez az egész történek jóval több annál mint aminek elsőre látszik..

Az egész sztori '90-ben kezdődik Newton Haven-ben, amikor is öt barát elhatározza, hogy végig csinálja a 12 kocsmából álló legendás városi túrát. A nagy lelkesedés ellenére azonban nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy azt előre gondolták és az utolsó kocsmába - Világ vége - már nem jutnak el. Huszonegynéhány évvel később "érett", felnőtt fejjel újra neki vágnak.

Igazából azért jók Simon Pegg-ék filmjei, mert az ember soha nem tudja, hogy mit várjon azt meg pláne nem, hogy mit fog kapni tőlük. Ráadásul a brit moziknak mindig van egy sajátos varázsuk a hálivúdi tömegcikkekkel szemben. A sajátos, idióta humorról már nem is beszélve.

Első blikkre az egész egy idiótaságnak tűnik, de ha jobban visszagondol a néző a film végén, rájön hogy igen sok mögöttes tartalom és kritika van benne. A főszereplők jellemvonásai mind-mind egy mai társadalmi réteg alapvető tulajdonságairól állítanak egy képet, megfűszerezve a technika fejlődése miatt lassan elvesző emberi kommunikációval.

Viszont ezt a részét 10-ből 7 ember észre sem veszi és nem is érdekli igazán. Csak ki akar kapcsolni nagyjából 2 órára, és mivel a besorolás között ott van hogy comedy, készpénznek veszi hogy jól választ vele. Bizony tényleg jól. A trancsír és baromság között megbújó kicsi, elgondolkodtató csírát ültet az agyunkba és mellette a teljesség igénye miatt, kifogástalanul szórakoztat is. Röhögni meg mindenki szeret.

Ismerős arcokba is botlunk közben: Pierce Brosnan, Martin Freeman (Hobbit), Eddie Marsan (Sherlock Holmes, Hancock), Paddy Considine (Blitz). Néhol egy kicsit leül, ennek ellenére összegezvén a látottakat: fasza vót! Várom a srácok következő filmjét.

7/10

Szólj hozzá!

Címkék: simon the worlds világvége nick end frost pegg 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr65778743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása