HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2013.09.28. 09:23 Znono

The Woman In Black - A fekete ruhás nő

letöltés (1).jpg

Komolyan szégyenlem magam amiért ilyen sokáig hagytam, hogy ez a film messze elkerülje a jó horrorfilmre mindig áhítozó beteg lelki világomat. Ha belegondolok, hogy ehelyett hány szarabbnál szarabb " horrorfilmmel " büntettem magam ebben a film megjelenése óta eltelt több mint másfél évben csakis arra a következtetésre tudok jutni, hogy bizony megérdemeltem a sok csalódást.

A történet nem Oscar díjas, ez tény, de adaptált úgyhogy ezért nem lehet hibáztatni. Egyszerű, de a már oly sokszor jól bevált sémát követi. Az ezerkilencszázkurvarégen játszódó történet középpontjában egy ügyvéd áll, aki évekkel korábban elvesztette a feleségét gyermekük születése közben. Cége egy amolyan utolsó esélyként elküldi őt, hogy egy elhunyt idős hölgy házában papírokat nézzen át, hogy mielőbb értékesíthessék az ingatlant. Amikor az ügyvéd megérkezik, hirtelen tisztában lesz azzal, hogy ez nem egy szokványos megbízatás lesz, hiszen nemcsak, hogy a helyiek nem látják szívesen, de a házzal sem stimmel valami.......


Ez a film egyszerűen nagyszerű és nem azért mert képes volt halálra ijeszteni, hanem mert virágnyelven fogalmazva is kibaszottul igényes. Természetesen a filmnek voltak amúgy is nagy pillanatai ami az ijesztgetést illeti, mégsem azt tartom a film fő erősségének, hanem azt a hihetetlenül aprólékos kidolgozottságot, mely hűen tükrözi az 1900-as évek Angliáját. Olyan ötlet és részletgazdag a környezet megalkotása, hogy az általában amúgy unalmasnak nevezhető felvezetés minden percét öröm volt nézni. A környezet, az épületek, a díszletek, öltözékek, kellékek, a kültéri helyszínek, de még az elhagyatott ház minden apró zegzugának részletessége is ámulatba ejtő ( i love HD ). Rengeteg kosztümös film megirigyelhetné a depresszív hangulat ilyen magas szintű megalkotását. A párás, ködös, esős környezet főleg éjszaka már önmagában is képes félelmet kelteni ezért ez a típusú film tökéletesen illik ebbe a miliőbe. Tehát látványilag azt kell mondanom, hogy pofátlanul a helyén van minden. Ilyen felvezetést látva sokat vártam a film horror oldalától és mondhatom, hogy beértem azzal a kevéssel is amit kaptam. Mert az úgynevezett parás részeket nem vitték túlzásba az alkotók, de amik voltak azok is kellően képesek összehúzni a gyanútlan nézők ánuszát. 
Az amúgy nagyon masszív, stabil filmet egyes egyedül a forgatókönyv, illetve annak hiánya, valamit a már sokszor látott történet gyengíti valamelyest, de legyünk őszinték, tökéletes horror film nem igazán létezik. Viszont tökéletes választás igen! Daniel Radcliffe tökéletesen választott szerepet amikor elhatározta, hogy ezzel a karakterrel vedli le magáról a már évek óta rajta büdösödő Harry Potter jelmezt. Ezek után szívesen látom majd egyéb karakterek bőrében is, mert most bebizonyította, hogy életképes lehet más szerepkörökben is. Saját balgaságomnak köszönhető, hogy nem nélkülöztem a szinkront és sajnálattal tapasztaltam, hogy a felnőtt főszereplő karaktere a kölyök Harry Potter hangján szólalt meg, melynek végeredménye sajnos az lett, hogy a szinkronszínész felesleges rekedtséget erőltet a karakterbe a feszültebb szituációkban. Ez kb annyira idegesített mint egy a fülembe folyamatosan zümmögő szúnyog szárnyainak csapkodása. De ez az én hibám, nem pedig a filmé. 

A nem mindennapi végkifejlettel rendelkező The Woman In Black egyedi környezetével és utánozhatatlan hangulatával valóban kiemelkedik kategóriájából és nem érdemli meg, hogy akár egy napnál is tovább nélkülözze az a potenciális néző aki még esetleg nem látta. Ergo tessék kurva gyorsan megnézni! 

 

8/10

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr115537750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.09.28. 09:57:56

Talán az egyik legfélelmetesebb film ebben az évezredben. Sokat paráztam a nézése közben.
süti beállítások módosítása