HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.06.25. 19:07 Shakes

The Machine Girl

Nem írtam még ennyire szélsőséges filmről, de ezt nem lehet kihagyni. Komolyan. Ez a mozi akkora baromság, hogy rendesen már tetszik. Igen-igen, az ázsiai filmeseket soha nem szabad leírni.

Néhány tényleg idétlen és idegesítő dologtól eltekintve a film alapjába véve sokkal tűrhetőbb, mint amire számítottam. Persze hozzá kell tenni, hogy 1 percig sem szabad komolyan venni. Tehát ez a film csak a daráról meg a funról szól..

Egy középiskolás lány szülei megölik magukat, így neki kell felnevelnie az öccsét. De a helyi jakuza fia kinézi magának a srácot és a barátját. Próbálja kihúzni magát a gödörből, de sokkal több pénz kéne ahhoz, mint ami nekik van, ezért leszámolnak vele. A főszereplőnk pedig bosszút esküszik testvére gyilkosa ellen és időközben segítséget is kap maga mellé.

A sztori úgy nagyjából ennyiben ki is merül. Ezt próbálja egyensúlyozni a hatalmas vérmennyiség amit elhasználnak a filmben, amolyan Kill Bill-es megoldással (mikor levágnak egy kart, úgy spriccel a vér mintha pezsgőt bontanának) és persze a töménytelen ''akció jelenet''. Ezzel nekem semmi bajom, néhány Tarantino jellegű megoldás még feltűnik azért a filmben, de elfér ez is.

Szerencsére a nézőnek az első percben leesik, hogy nem kell semmi komolyat, vagy fordulatosat várni a filmtől. Sőt mondhatjuk úgy, hogy a kezdése jellemző az egészre. A készítők figyeltek arra is, hogy kissé ha morbidot is, de kapjunk némi humort. Összességében simán nézhető a film, sőt, mondhatni tetszetős. Pláne a maga műfajában. Ritkán találkozik az ember ilyen gyöngyszemekkel (a már említett Kill Bill, Planet Terror, de akár ide vehető a ma már klasszikusnak számító Alkonyattól Pirkadatig) és aki szereti az ilyen fajta filmeket, ez is biztosan elnyeri a tetszését.

10/6

Trailer:

Végül a film egyik legjobb jelenete (üvöltés, amiket a keleti rajzfilmekben szoktunk meg):

Hát ilyet csak ők tudnak..

1 komment

Címkék: the girl 2008 machine


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr712110135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aRobid 2010.07.09. 19:07:39

hááát ez valami elképesztő:D
süti beállítások módosítása