HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2010.03.10. 23:31 aRobid

Wristcutters: A Love Story

Alternatív túlvilágon, road movie? Nemrég néztem meg negyedszerre, és még mindig magával ragadó.

Főszereplőnk Zia, miután felrakta kedvenc lemezét és rendet rakott kis lakásába, bemegy a fürdőszobába, és felvágja az ereit. Következő képbe már irónikusan egy Kamikaze Pizza nevű helyen dolgozik.

Annyit kell tudni, hogy aki öngyilkos lesz, egy olyan világba kerül, ahol minden kicsit unalmasabb és nem lehet mosolyogni. Zia természetesen egy csaj miatt vágta meg magát, akiről valahogy megtudja, hogy halála után nem sokkal ő (Desiree) is öngyilkos lett. Hamar ráveszi újdonsült haverját, Eugene-t és kocsiba pattannak, hogy megtalálják Desiree-t.

Még véletlenül se úgy képzeljük el mint a CoolTúrát, vagy a Sex Driveot. Egyáltalán nem mainstream kategória. Fanyar humor, csomó életszagú jelenet, kevés bonyodalom és beszippant. Egy csomó furcsa dolog is történik a kaland során. Feketelyuk az anyósülés alatt, megjavíthatatlan fényszóró, és még lesz pár, de inkább nem árulom el. Aztán ott a stopos csaj, Mikal, ő sokkal érdekesebbé teszi az utat, mégis csak kell egy csaj a két virsli közé.
Nem mellesleg, attól függetlenül, hogy egyik szereplő sem mosolyog (mert ugye ilyen a világ), mégis sokat lehet rajta vigyorogni, rohadt hangulatos. A zene megint jó. kábé 4szer szólal meg a "Gogol Bordello - Through the roof and underground", amit azóta imádok, mióta először láttam a filmet.

Többet talán nem is írok róla, mert nem rontanám az élményt, ha nem muszáj. Ha nem jött volna le, akkor, nem popcorn múvi. Az nézze, akit érdekel az ilyesmi élmény. Ez nekem 9/10 simán még ennyi re-watch után is. Tehát, csak bátran.

Jah és még valami nagyon, nagyon fontos. Kerüld a szinkront, mert hatalmas katasztrófa lett, mindenképp felirat. Legelőször szinkronosan kezdtem el, ki is nyomtam 15 perc után..

aRobid.

Szólj hozzá!

Címkék: a love story wristcutters


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr11830210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása