HTML doboz

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Elérhetőség

moviebox@citromail.hu
">

Pageviews

2014.12.29. 17:34 Znono

Starry Eyes

starry_eyes.jpg

 

A horror műfaj elkötelezettjének lenni általában filmes berkeken belül egyfajta klikkesedésként manifesztálódik. Nos, ha ez valóban így van akkor ez a film nem más mint egy klikk a klikkben. Ergo a filmrajongó horror őrülteknek is csak egy szűkebb rétege fogja értékelni, a többiek pedig meghintik majd pár liter savval..............



A Hollywoodban játszódó történet szerint a színésznői karrierre áhítozó Sarah egy étteremben dolgozik, albérletben lakik és meghallgatásról meghallgatásra jár, hátha egyszer felfigyelnek tehetségére. Tehát Sarah is csupán egy a millió, önjelölt, önmagát tehetségesnek tartó színészpalánta közül. Egy nap ismét behívják egy meghallgatásra ami felettébb sikertelenül végződik, ám valami oknál fogva Sarah visszahívást kap........

Elöljáróban le kell szögeznem, hogy ez a film a horror mivolta ellenére nem a fröcsögő vértől lesz az ami, sokkal inkább a főhős karaktere, a film hangulata, atmoszférája és mondanivalója alapozza meg a tényt, hogy sok helyen rá aggatták az év horrorja címet. 

A főszereplő hihetetlenül összetett személyiség aki valójában egy félénk, visszahúzódó, csendes lány aki határozott jövő és énképpel rendelkezik, emiatt pedig mindent megtenne céljai elérése érdekében. Ami nagyon érdekes, mivel cseppet sem az a tipikus törtető fajta. Mindemellett érezni, hogy Sarahval nincs minden rendben, mivel magánéletbeli kudarcait nem mindennapi eszközökkel vezeti le, valamint rémálmai vannak és időnként látomások, rémképek gyötrik. Különlegessége miatt kap egy második esélyt egy meghallgatáson, melynek tétje egy horrorfilm főszerepe. Itt kezdődik Sarah szellemi és fizikai leépülése mely megrázó és gyomorforgató is egyben. 

Ez a film nem más mint egy hihetetlenül erős fricska Hollywoodnak és a benne élő Sarahoz hasonló embereknek, hogy ki, mit meg nem tesz egy szerepért vagy valamiért amit el akar érni. Nem mindennapi egy horrorfilmtől, hogy képes nagy kérdéseket maga után hagyni: Mégis mi a francot láttunk? Illetve azt, hogy miként jutottunk el oda ahol megjelenik a stáblista? Vajon Sarah nem túl tiszta elméje játszadozott velünk egész játékidő alatt, melyet álmaiba való vetett hitének teljes megsemmisülése váltott ki? Vagy valóban egy sátánista produkciós cég és annak követői tették Sarahval amit tettek? Rejtély. Ám az biztos, hogy Sarah valóban üres és tehetségtelen " baráti " köre megérdemelte amit a film végén kapott. A vérre szomjazó horror rajongók, ha addig még nem hagyták faképnél a filmet ott bizonyára örömtáncot járnak majd, mert a film végi trancsír, mely nem nélkülözi a vért, a kést, a reccsenő csontokat, nylon zacskókat, súlyzót és egyéb nyalánkságokat egy csepp kivetnivalót sem hagy maga után.

A film egyedi 80-as éveket idéző techno zenéje csak még jobban megfűszerezi az élményt, mert nem mindennapi, egyedi és valamiért tökéletesen illik a film hangulatához.

Nem lesz kultuszfilm, nem fognak róla mindenhol ódákat zengeni, én is számítok beszámolóm miatt bizonyos szintű oltásra, de mivel ez a film valami újat nyújtott és mivel kiemelkedik a manapság futószalagon gyártott tipikus tömeghorrorok széles táborából kénytelen vagyok vállalni a kockázatot és kiállni a film mellett.

7/10

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://moviebox.blog.hu/api/trackback/id/tr87020365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása